Akoesticum zoekt: Leden Raad van Toezicht

Vanaf het voorjaar 2022 komen er, reglementair, enkele zetels vacant binnen de Raad van Toezicht van de stichting Akoesticum waaronder die van de voorzitter. We zijn daarom zoek naar

LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

Stichting Akoesticum is een culturele ANBI en opereert op basis van het raad-van-toezicht-model waarbij de Directie verantwoordelijk is voor het beleid en uitvoering en de Raad van Toezicht erop toeziet dat het beleid in overeenstemming is met de doelstellingen van de stichting en met de wettelijke en statutaire voorschriften en dat de continuïteit van de stichting en haar activiteiten is gewaarborgd. De Raad van Toezicht staat de Directie met raad terzijde. De Raad van Toezicht bestaat uit tenminste vijf en ten hoogste 7 leden en komt zesmaal per jaar bijeen waarvan vijfmaal met de Directie.

Gewenst profiel

  • affiniteit met de doelstellingen van Akoesticum

  • gevoel voor podiumkunsten en het culturele speelveld

  • specifieke deskundigheid en achtergrond op één van bovengenoemde gebieden

  • bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring

  • onafhankelijk denker en open kritische houding

  • voldoende beschikbaarheid

  • een aanvulling kunnen zijn op de huidige leden van de RvT. Dit zijn Miranda van Drie (zakelijk directeur Residentie Orkest) en Erik Heinrich (voormalig wethouder)

De Raad van Toezicht van Akoesticum onderschrijft de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit en Inclusie.

Reageren

Heeft u belangstelling voor een functie binnen de Raad van Toezicht van Akoesticum, neem dan contact op met een van de onderstaande personen. Ook geïnteresseerden die ervaring willen opdoen binnen de Raad van Toezicht van een culturele onderneming nodigen wij uit te reageren.

Data

Reageren voor 15 april 2022 naar anita.staal@akoesticum.org

downloadVacature - Leden Raad van Toezicht