Blazersensemble

georganiseerd door

Huismuziek

Samen muziek maken in een kwintet met vijf verschillende houtblaasinstrumenten levert een rijkdom aan kleuren op. Het vraagt om goed samenwerken en naar elkaar luisteren. De kunst is elkaars rol te onderkennen. Het onderzoeken, ontdekken en afspraken maken, zorgt voor een gezamenlijke interpretatie. Juist dat maakt samen musiceren uniek. Maar ook: lekker doen, durven en genieten!
Docenten Ingrid Slangen en Francien Post staan in hun samenwerking garant voor een bruisend blazersweekend waarin veel aandacht gegeven wordt aan samenspel, speelplezier, analyse, stemming, intonatie en interpretatie.
Tijdens dit weekend speel je niet alleen in een blaaskwintet, maar ook in een dixtuor, een dubbel blaaskwintet. Voor dit jaar hebben we een boeiende combinatie aan stukken weten te vinden. Op het programma staat het relatief weinig gespeelde blaaskwintet van de Britse componist Gustav Holst (1874-1934). Het kwintet is in 1903 geschreven, in de vergetelheid geraakt, pas in 1978 herontdekt en in 1984 in Londen in première gegaan.
Daarnaast staat voor de dixtuorbezetting de Respiration Suite, in 1962 gecomponeerd door Jurriaan Andriessen (1925-1996). Andriessen heeft het werk in opdracht van het Longfonds geschreven, vandaar het componeren voor blazers en de titel. Een beeldend werk waarin adem centraal staat. De suite, als ouderwetse stijlvorm, is in een modern jasje gestoken, met mooie lyrische melodieën en spannende samenklanken. Handig is als de fluitist ook een piccolo heeft.
De combinatie van een meer hedendaags dixtuor met een traditioneler kwintet, zorgt tijdens dit blazers weekend voor variatie, inspiratie, kennis en veel muziekplezier.
Deze cursus is voor spelers die ervaring hebben in samenspel, hun partij goed voorbereiden, respectvol omgaan met medespelers en open staan voor opbouwende kritiek en nieuwe inzichten. Perfectie is niet het doel van de cursus, maar fijn samen muziek maken. Voorbereiding noodzakelijk.

Schrijf je in voor de cursus!

event za 11 november 23
schedule 10 : 00
more_vert tot
event zo 12 november 23
schedule 17 : 00
Schrijf je in voor deze curcus

Derden: € 360,00 / Leden: € 335,00 / T/m 30 jaar: € 167,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension