Cultuurweekend bij Akoesticum

georganiseerd door

Akoesticum

De eerste vier weekenden van juli bieden we bij Akoesticum een uniek Cultuurweekend aan. Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen op basis van halfpension, een historische wandeling over het kazerneterrein, een bijzonder theaterdiner met Veluwse gerechten in de buitenlucht op vrijdagavond, en een culturele workshop op zaterdagochtend. Uiteraard blijft er ook nog genoeg tijd over om de nabijgelegen natuurgebied de Veluwe en de vele lokale bezienswaardigheden te bezoeken.

Elk weekend wordt ingeluid met een bijzonder theaterdiner waar elke week een verschillende artiest optreedt. Dit doen zij in het kader van het Festival Tussenstation dat bij Akoesticum georganiseerd wordt. Voor deze eerste vier edities zijn we verheugd te kunnen melden dat Theater de Plaats, Maartje en Kine, Tineke Roseboom en MINKA toegezegd hebben.

image downloadDownload de brochure

Op 1 juli treedt Theater de Plaats op bij Akoesticum

Vier acteurs en een koor pogen in het gedachtegoed van Helene Kröller-Müller een ode te brengen aan de kunst. Een voorstelling over een bijzondere vrouw die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed. Over hoge verwachtingen en grote teleurstellingen. Over op zoek zijn naar houvast, om iets te hebben wat het waard is om voor te leven. Over alleen zijn. En alleen sterven.

De opvoering van het stuk bij Akoesticum is heel bijzonder, aangezien er plannen zijn om in de toekomst een Helene Kröller-Müller experience in de Frisokazerne te openen.

image

Op 8 juli treden Maartje & Kine op bij Akoesticum

Maartje & Kine zijn een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo. Je kunt ze kennen van hun dagelijkse odes bij Opium op Oerol of hun maandelijkse muzikale bijdrages over het nieuws bij Giel Beelen en bij Gijs 2.0 op Radio 2.

Naar aanleiding van de coronaperiode ontwikkelden zij een intieme voorstelling speciaal in huiskamersetting.

image

Op 15 juli treedt Tineke Roseboom op bij Akoesticum

De lange, lome zomeravond lonkt met prachtige relaxte muziek, van modern tot klassiek, warme woorden en de dans van de zon. In dit speciale programma, samengesteld door sopraan Tineke Roseboom, komen verschillende kunstvormen als muziek, dans en poëzie samen en gaan artiesten bijzondere samenwerkingen aan. Allemaal om de zomer te eren.

Larissa Verhoeff, poëzie
Kimberly Tummers, dans
Erik Onnink, piano
Tineke Roseboom, zang

image

Op 22 juli treedt MINKA op bij Akoesticum

Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. All in. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro & analoge muziek. Gewapend met gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt. MINKA speelt 2 sets.

image

De workshops die elke zaterdagochtend door Huismuziek aangeboden worden, zijn:

image
  • Expressief tekenen en schilderen o.l.v. Juliana Hahn

image
  • Workshop drama en improvisatie o.l.v. Nora Kelly Lester

image

Alle drie de docenten zijn actief bij het Touchstone Atelier in Utrecht, een broedplaats voor muzikanten en kunstenaars.

Let op: Elke deelnemer kan op zaterdag deelnemen aan één van de drie workshops.

event vr 15 juli 22
more_vert tot
event zo 17 juli 22
euro 370,00
Koop tickets

De prijs is €370,- all-in voor 2 personen (€240,- als je alleen komt).