Een podium voor amateurzangers. Schrijf je voor 11 december in!

georganiseerd door

Euregio Vocalisten Werkplaats

Een podium voor amateurzangers

Ben jij een solozanger en wil jij jezelf uitdagen om meer uit jezelf te halen? Dan is nu je kans! Schrijf je voor 11 december in om mee te doen aan het project Euregio Vocalisten Werkplaats in februari en maart 2023.

De optreedmogelijkheden voor solistisch zingende amateurs zijn in Nederland en Duitsland al jaren beperkt, en sinds corona nog verder afgenomen. Met het project Euregio Vocalisten Werkplaats bieden de organiserende Stichting Euregio Vocalisten Concours en haar partners, de Landesmusikakademie NRW te Heek (D) en het trainingscentrum voor muziek, dans en theater Akoesticum te Ede (NL), hen een aantrekkelijk podium.

Het ultieme doel van het project is het stimuleren van de actieve uitoefening en de kwaliteit van de zangkunst door amateurs, in een grensoverschrijdende sociaal-culturele uitwisseling.

Doelgroep

Het EVW-project richt zich op amateurzangers van 16 jaar en ouder uit Nederland en Duitsland, die als solozanger of in een ensemble tot maximaal 4 zangers kunnen deelnemen. Ze kunnen zich laten begeleiden door de projectpianist, zich zelf begeleiden of a capella zingen, maar ook een eigen pianist of andere instrumentalist meebrengen.

Een project in drie fasen

  1. On Stage: max 40 belangstellende musici presenteren zich op een ‘open podium’ voor een selectiecomité, om mee te dingen naar deelname aan een weekend-workshop een maand later.

  2. Weekend-workshop: de ca. 12 uitgekozen bijdragen worden dramaturgisch aaneengesmeed en uitgebouwd tot twee concerten met een theatraal tintje.

  3. Performances: de twee concerten, in Heek en Ede, sluiten het project af.

Voorwaarden

Alle liederen of songs, van klassiek via pop tot wereldmuziek, moeten voldoen aan het jaarthema ‘Music for while’, dat als onmisbaar verbindend element fungeert. Ze moeten uit het hoofd gezongen worden, en zonder versterking.

Data en locaties

Online aanmelding:

tot 11 december 2022

Fase 1 On Stage:

12 ± 11 februari 2023 in Akoesticum te Ede

Fase 2. Workshop:

10, 11 en 12 maart 2023 in de LMA NRW te Heek

Fase 3. Performances:

op 19 maart 2023 in Heek en op 25 maart 2023 in Ede.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar

https://euregio-vocalworkshop.eu/nl/.

event za 11 februari 23
more_vert tot
event zo 12 februari 23
euro 30,00
Ik meld me aan!

De deelnemersbijdrage is € 30 per persoon, zowel voor zangers als voor instrumentalisten. Voor optreden met de projectpianist wordt € 15 extra gevraagd. De (totaal)kosten moeten op de dag van aanmelding worden voldaan. De aanmelding wordt pas verwerkt als het bedrag is bijgeschreven.

Gegadigden voor wie de kosten een drempel vormen kunnen vooraf om korting verzoeken (neem contact met info@euregio-vocalworkshop.eu ).