Een feestelijke inwijding van de YAMAHA vleugel

georganiseerd door

NMF | AMT | Akoesticum

Feestelijke Inwijding
Op 19 februari 2023 zal Akoesticum de YAMAHA-vleugel die bruikleen gegeven is door het Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) feestelijk inwijden. Er zal samen met het Academie Muzikaal Talent (AMT) een klein concertje gegeven worden door Alexander Jansen om de vleugel in te wijden. Akoesticum is het NMF zeer dankbaar om de vleugel in ontvangst te nemen.

Jaarlijks komen honderden (muzikale) bezoekers van verschillende achtergronden bij ons repeteren en muzikale workshops houden. De vleugel bij Akoesticum ondersteund op deze manier velen die de podiumkunsten beoefenen, door ze de ruimte te geven die het hard nodig heeft.

Uitgenodigd
Iedereen is van harte uitgenodigd om de inwijding van de vleugel en het mini-concert van ATM bij te wonen! Je moet je alleen nog aanmelden, want de plekken zijn beperkt.

Historie van de vleugel
De gebroeders Willem en Floris Vogelaar hadden een grote liefde voor muziek. Willem speelde piano en Floris had celloles van zijn oom Piet. Vlak voor Willems overlijden, kwam ter sprake een stichting in het leven te roepen, die instrumenten verwerft om uit te lenen aan jonge talentvolle musici. Floris zette dit idee daadwerkelijk in gang na het overlijden van zijn broer en diens vrouw. Hij nam contact op met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, omdat dat fonds exact doet wat de broers voor ogen hadden. Het klikte tussen beide partijen! 

Lees hier meer over de YAMAHA vleugel en ander instrumenten!

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het NMF geeft instrumenten in bruikleen aan musici die het nodig hebben, maar niet instaat zijn om ze aan te schaffen. Instrumenten zijn vaak buitengewoon kostbaar en het NMF biedt musici de kans om toch door te gaan met musiceren en zich te ontwikkelen in het maken van muziek. Tot nu toe hebben te al 2.500 musici kunnen helpen. Het NMF houdt een grote collectie vooraanstaande instrumenten en zorgen ervoor dat zowel antieke als hedendaagse instrumenten niet in vitrines achter glas blijven, maar dat ze in handen komen van bevlogen musici.

Lees meer over het Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds!

event zo 19 februari 23
schedule 13 : 30
more_vert tot
event zo 19 februari 23
schedule 14 : 15
Ik meld me aan voor het feest!

Kosteloze online aanmelding.
Iedereen mag komen!