Gluren bij de Buren 2023

georganiseerd door

Bijzonder Beez | Jalafusi Big Band | Live Poets Society

Akoesticum heeft op zondag 5 februari tijdens het Gluren bij de Buren festival de deuren wijd openstaan voor maar liefst 3 voorstellingen!

Wie kunnen we bij Akoesticum zien?

Bijzonder Beez | Vijfkoppig bandje dat de tegenstrijdigheden en contrasten opzoekt in zowel muziek als tekst, maar waar de melodie de baas is en de meerstemmige zang de boventoon voert. Anek, Carolien, Gerard, Luud, Theo zingen, blazen, spelen, plukken en slaan voor een heerlijk middagje muziek; Bijzonder Beez.

Even gluren bij Bijzonder Beez


Jalafusi Big Band |
Deze Edese band is een hecht collectief van gevorderde amateurmuzikanten. Naast een ritmesectie van bas, drums, gitaar, piano en hammond spelen er 14 blazers volgens de standaardbezetting van een bigband. Het repertoire is breed, jazz, latin, funk, etc. In de theaterconcerten wordt steeds een thema of genre uitgelicht.

Even gluren bij Jalafusi Big Band


Live Poets Society
|
Een duo ervaren muzikanten dat elkaar heeft gevonden in de zoektocht naar het perfecte liedje. Zanger/gitarist JeeWee Donkers en multi-instrumentalist Peter Holen nemen de luisteraar graag mee op hun muzikale zoektocht, langs levensverhalen, muzikale sfeerbeelden en poëtische teksten.

Even gluren bij Live Poets Society


Programma bij AkoesticumWat is Gluren bij de Buren? 

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2023 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. 

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin. Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt. 

event zo 05 februari 23
schedule 12 : 00
more_vert tot
event zo 05 februari 23
schedule 17 : 30
Bekijk het programma voor heel Ede

Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.