HKU Bigband

Een gecombineerd concert van HKU Voices en de HKU Bigband. Beide groepen bestaan uit studenten (en enkele alumni) die op projectbasis enkele concerten per jaar realiseren, al dan niet met gastsolisten. De concertreeks in mei 2022 is de eerste concertreeks van HKU Voices en HKU Bigband na de corona-lockdowns.

HKU Voices
Onder leiding van bekroond jazzzanger Henk Kraaijeveld presenteren de HKU Voices een programma met close harmonystukken, een resultaat van twee weken intensief samenwerken. De groep bestaat uit 25 jazz&pop-zangers van het HKU Utrechts Conservatorium. Ze brengen eigen werk en improvisaties ten gehore en composities en arrangementen van Henk Kraaijeveld (die zelf ook studeerde aan het Utrechts Conservatorium).

HKU Bigband
De HKU Bigband, tien jaar geleden opgericht door enthousiaste studenten, realiseert meerdere concertreeksen per jaar. Vaak werkt de band samen met gastsolisten uit binnen- en buitenland. Dit voorjaar wordt de band geleid door Nils van Haften en staan de leden zelf centraal.
Het programma bestaat uit stukken die zijn gecomponeerd en gearrangeerd door studenten en alumni van het Utrechts conservatorium. Daarbij werden ze begeleid door Konrad Kosseleck en Ilja Reijngoud. Een deel van het repertoire is al eerder door de band uitgevoerd, maar het publiek wordt ook op enkele premières getrakteerd.

Bezetting
saxofoons: Willem Abelen (a), Prajolan Thapa (a), Jan Lobée (t), Machiel Haveman (t), Isaac Turner (b)
trompetten: Lauran Neerincx (lead), Bram van de Glind, Joost Hooyman, Frank van Workum
trombones: Olav Schoorlemmer, Rotem Gerad, Matjaž Kafol, Laurens Haverkate (b)
ritmesectie: Hyounwoo Lee (g), Joos Munneke (p), Oleksandr Novakov (b), Jakko Akkermans (d)

.


event zo 15 mei 22
schedule 14 : 30
more_vert tot
schedule 17 : 00
euro 10,00
Koop tickets

Prijs voor studenten: 7.50 euro