Identiteit, Diversiteit, Relevantie

georganiseerd door

NieuweKaders

Wat onderscheidt mij en hoe maakt me dat relevant?

Je werkt en leeft in een samenleving die zich kenmerkt door een toenemende fluïditeit en diversiteit. De wijze waarop mensen van elkaar verschillen is talrijk. Tegelijkertijd identificeer je jezelf vaak met een of meerdere groepen.

Je behoort tot een minderheid of een meerderheid en je effent het pad of volgt het voorbeeld van anderen. Je wordt geconfronteerd met onbegrip, oordelen of wantrouwen van anderen of je hebt deze, niet altijd bewust, zelf. Je gelooft in gelijkwaardigheid en weet dat verschillen de rijkdom van een samenwerkingsresultaat kunnen vergroten. Het valt niet altijd mee om je weg te vinden in een weerbarstige realiteit van gevoelens, normen en tradities, van jezelf of van anderen. Het lijkt  soms haaks te staan op de wereld waarin jij wilt werken en leven.

Jij wilt onderzoeken hoe jij omgaat met verschillen: in jou, de ander en groepen en samenwerkingen. Wat zijn jouw onderscheidende elementen? Maak je deze verschillen zichtbaar of sluit je je voordat je het zelf door hebt al aan bij de ander? Hoe reageer je op verschillen van anderen en hoe reageert de ander op jou?

In ons driedaagse programma Identiteit Diversiteit en Relevantie krijg je meer zicht in de persoon-, rol-, systeeminvloeden op diversiteit. Je wordt je meer bewust van de groepsdynamica en en kan het gedrag van jezelf, anderen en de groep beter begrijpen, waardoor je beter in staat bent je gedrag aan te passen of keuzes te maken.

Resultaat: Je snapt hoe jouw achtergrond, temperament, normen, waarden en oordelen van invloed is op de dynamiek die ontstaat tussen jou en de ander èn tussen anderen. Je waardeert jezelf en anderen meer en verruimt je wereldbeeld. Met meer zelfkennis ga je het gesprek met anderen aan en je ontdekt dat je ondanks alle verschillen, (onbewuste) oordelen en meningen toch in verbinding kan blijven met de ander en jezelf.

Programma

Dag 1: 9:00 – 20:30 uur
– Hoe onderscheid ik me?
– Hoe maak ik me zichtbaar en hoorbaar?
– Hoe pas ik me aan?
– Wat voor gevoelens roept dit op?
Dag 2: 8:00- 21:00 uur
– Wat vind ik?
– Waar sta ik voor op?
– Hoe verhoud ik mij tot anderen?
– Wat voor gevoelens roept dit op?
Dag 3: 8:00- 17:00 uur
– Hoe geef ik mijn interactie nu vorm?
– Wat staat mij nu te doen?
– Wat heb ik hiervoor nodig?

De grondslag voor het programma ligt in het systeem-psychodynamische werk en de psychodrama. De kern van het programma draait om het opdoen van ervaringen, de reflectie op die ervaringen, het betekenis geven aan wat je doet en de actie die hieruit voortkomt. Je werkt in vier wisselend samengestelde groepen met veel mogelijkheid tot leren in interactie en dynamiek met anderen. Meer over onze werkwijze lees je hier.

De stafleden die dit programma begeleiden zijn:
Hilde van Poeijer (voorzitter en consultant)
Marcel de Groen (plv voorzitter en consultant)
Susanne Mors (consultant)
Augustin N’dah (assistent)

Praktische informatie

Data: 6, 7, 8, juli 2022: voor teams en organisaties
december 2022 (exacte data volgen nog): open inschrijving
Locatie: Akoesticum, Ede
Kosten open inschrijving: € 1.795,- excl. 21% btw, inclusief 2 overnachtingen, maaltijden, koffie en thee.
Kosten team/organisatie: op aanvraag

Wanneer je een of meerdere van onze programma’s gedaan hebt is dit een mooie verdieping en vervolg. Eerdere deelname is geen vereiste, je kunt prima met dit programma starten.

In het programma werken we met twee talen: Nederlands en Engels.

Voor deelnemers werkzaam in de culturele sector check ook deze subsidiemogelijkheden.


event wo 06 juli 22
schedule 09 : 00
more_vert tot
event vr 08 juli 22
schedule 17 : 00
euro 1.795,00
Schrijf je in

Voor deelnemers werkzaam in de culturele sector zijn er subsidiemogelijkheden. Deze vind je onderaan deze pagina.