JUBILEUMCOMPOSITIE Huismuziek 70 jaar voor koor en orkest

georganiseerd door

Huismuziek

Huismuziek viert op 14 mei 2022 haar zeventigste verjaardag! Een jaar later, wegens Covid-19. Om dit heugelijke feit luister bij te zetten heeft Reinout Godschalk een jubileumcompositie gecomponeerd. Hij is al tientallen jaren betrokken bij Huismuziek als docent, arrangeur en componist.
Reinout liet zich inspireren door de heilige Cecilia (ca.200 na Chr.), de Romeinse martelares en heilige die werd gedwongen te trouwen, terwijl zij celibatair wilde leven. Toen wereldse muziek klonk op haar bruiloft, zong Cecilia in haar hart tot God. Daarmee werd haar status als beschermheilige van de muziek beklonken. Reinout bevindt zich in illuster gezelschap. Menig componist ging hem voor met een lofzang op Cecilia.
Reinouts Ode aan de heilige Cecilia heeft de vorm van een drieluik. Het begint rustig: in de verte hoor je Cecilia aankomen. Zij is te herkennen aan het hoofdmotief: de eerste regel van het lied Ik zag Cecilia komen. Als ze dichterbij komt, blijkt uit de wilde muziek dat ze een vrolijke, tegendraadse en behoorlijk lastige dame is. Een piepklein koraal voor vierstemmig koor volgt. Tenslotte loopt Cecilia weer weg.
Ode aan de heilige Cecilia wordt gerepeteerd en uitgevoerd tijdens onze feestelijke jubileumviering o.l.v. Coert Bremmers. Partijen worden van tevoren toegestuurd. Voorbereiding noodzakelijk

Programma
13.00 uur Inleiding en concert
14.30 uur Repetitie jubileumcompositie
15.45 uur Uitvoering jubileumcompositie
16.15 uur Borrel en napraten
Doorlopend: tentoonstelling Huismuziek 70 jaar en presentaties Bouwerskontakt, o.a. orgelbouw.

Prijs
Derden: € 25,00 / Leden: € 25,00 / T/m 30 jaar: € 12,50
N.B.: Toehoorders zijn welkom; we vragen ze om een gift die ter plaatse kan worden voldaan. Koffie/thee zijn in de prijs inbegrepen. Overige consumpties voor eigen rekening. Wil je lunchen? Dat kan, geef dit op onder opmerkingen op het inschrijfformulier. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.

Max. aantal deelnemers
80

Uiterste inschrijfdatum
14 februari 2022

Docent(-en)
Coert Bremmers

event za 14 mei 22
schedule 13 : 00
more_vert tot
schedule 16 : 15
euro 25,00
Inschrijven

Start 13.00 uur, einde 16.15 uur, aansluitend borrel.
Derden: € 25,00 / Leden: € 25,00 / T/m 30 jaar: € 12,50

Koffie/thee zijn in de prijs inbegrepen. Overige consumpties voor eigen rekening. Wil je lunchen? Dat kan, geef dit op onder opmerkingen op het inschrijfformulier. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.

N.B.: Toehoorders zijn welkom; we vragen ze om een gift die ter plaatse kan worden voldaan.

Uiterste inschrijfdatum: 14 februari 2022