Oekraïnse avond

We believe that art unites people
Ukrainian art heals hearts and gives hope

Daarom nodigen wij u uit voor een avond gewijd aan de Oekraïne, die op 19 april om 19:00 zal plaatsvinden in Akoesticum, het trainingscentrum voor de podiumkunsten in Ede.

Gastgezinnen uit Ede en omgeving krijgen de gelegenheid om kennis te maken met de Oekraïense cultuur, en Oekraïners die door de oorlog Oekraïne moesten verlaten krijgen de kans om hun culturele wortels te bundelen en elkaar weer te ontmoeten onder één groot dak. Het evenement is bedoeld om Oekraïne te steunen en de huidige situatie in Oekraïne rechtstreeks door de deelnemers te laten volgen.

 Emile Zola zei ooit dat een kunstwerk een hoekje van het universum is, gezien door het prisma van een bepaald temperament

 Er zijn o.a. concerten van Tatiana Miyus, sopraan van de Grazer Opera, beroemde Oekraïense zangers Laura Marti, Jerry Heil, Alice Sova, het Nederlandse Valley Voices koor, de virtuoze pianist Colijn Buis en gitarist Rob Halewijn.

Er zijn ook workshops en masterclasses zang door Maryana Golovchenko, dansen met de lokale dansers van 24Dance Centre en Art To Move, traditionele Oekraïense decoratieve schilderkunststijl "Petrykivka" door schilder en illustrator Yana Yvannikova, een presentatie van het boek "Een zwarte vogel vloog in de lucht" door de Oekraïense schrijfster Anna Bilenka en een tentoonstelling van verschillende Oekraïense beeldend kunstenaars.

image

event di 19 april 22
schedule 19 : 00
more_vert tot
event di 19 april 22
schedule 23 : 00
Reserveer tickets