Rabbit&Haas

georganiseerd door

Rabbit & Haas

Zaterdag 15 april komen Rabbit&Haas naar Akoesticum.

Klassiek én uitdagend, dat is het pianoduo Rabbit&Haas. Vol enthousiasme speelt het duo experimentele muziek en legt het onder een ander vergrootglas. Met interesse voor oude en nieuwe klanken wordt er altijd gezocht naar spannende wisselwerkingen. Door het aangaan van creatieve verbanden tussen eigentijdse en klassieke muziek, inspireert het duo de luisteraars om op zoek te gaan buiten de gebaande paden.  

Voor Celestial Mechanics vertolken Rabbit&Haas twee werken uit de 20e en 21e eeuw: het indrukwekkende werk voor quatre-mains piano Celestial Mechanics van George Crumb en het speciaal voor het duo geschreven scrAps from a traCe. Zij zullen de vleugel laten klinken zoals hij zelden te horen is. Met alternatieve speeltechnieken en extra dimensies nemen zij de luisteraar mee de kosmos in. Prachtige boventonen en robuuste klanken zullen de ruimte vullen en vervolgens doordringen tot het binnenste van de luisteraar. 

Over Rabbit&Haas
Tamara Laverman (RabbiT) en Hanke Scheffer (HaaS) vonden elkaar in 2013 op het ArtEZ conservatorium. Waar Tamara een internationale interdisciplinaire master heeft afgerond bij CoPeCo, volgde Hanke een masteropleiding met focus op kamermuziek en hedendaagse klassieke muziek op ArtEZ. Het duo studeerde bij Frank Peters en Frank van der Laar en hebben masterclasses mogen ontvangen van onder andere Sepp Grotenhuis, Ellen Corver en Katherine Dowling. Daarnaast waren zij één van de ESC ensembles tijdens de 40ste editie van het Orlando Festival.  


Naast het interpreteren van bekende en nieuwe werken met een frisse blik, creëert het duo ook nieuwe muziek en interdisciplinaire projecten. Kortom, RabbiT&HaaS zijn niet in een hokje te stoppen.

Instagram Rabbit&Haas

event za 15 april 23
schedule 20 : 30
more_vert tot
event za 15 april 23
schedule 22 : 00
euro 15,00
Koop Tickets!

€ 7,50 voor kinderen/studenten