Tussenstation @ Kazerneterrein

georganiseerd door

Akoesticum en Cultura

Een serie locatietheater en akoestische muziek

Deze zomer bieden we een zonnig Tussenstation naast station Ede-Wageningen. Tijdens vier vrijdagavonden in juli vindt een afwisselende serie optredens plaats. Van bijzonder theater tot elektrische popmuziek: elke avond is uniek.

Nodig je familie, vrienden en collega’s uit, en neem plaats op het terras van de binnentuin van Akoesticum. Laat je verrassen door de unieke optredens, en het diner dat bestaat uit Veluwse delicatessen.

Elk optreden wordt gekenmerkt door een zekere vluchtigheid; het kenmerkende aspect op doorreis te zijn. Kort, vluchtig, maar met een moment van rust, inspiratie, oplading. Hierdoor biedt elke avond een bijzondere ervaring, en die neem je met je mee.

Op 1 juli treedt Theater de Plaats op bij Akoesticum

Vier acteurs en een koor pogen in het gedachtegoed van Helene Kröller-Müller een ode te brengen aan de kunst. Een voorstelling over een bijzondere vrouw die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed. Over hoge verwachtingen en grote teleurstellingen. Over op zoek zijn naar houvast, om iets te hebben wat het waard is om voor te leven. Over alleen zijn. En alleen sterven.

De opvoering van het stuk bij Akoesticum is heel bijzonder, aangezien er plannen zijn om in de toekomst een Helene Kröller-Müller experience in de Frisokazerne te openen.

Op 8 juli treden Maartje & Kine op bij Akoesticum

Maartje & Kine zijn een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo. Je kunt ze kennen van hun dagelijkse odes bij Opium op Oerol of hun maandelijkse muzikale bijdrages over het nieuws bij Giel Beelen en bij Gijs 2.0 op Radio 2.

Naar aanleiding van de coronaperiode ontwikkelden zij een intieme voorstelling speciaal in huiskamersetting.

Op 15 juli treedt Tineke Roseboom op bij Akoesticum

De lange, lome zomeravond lonkt met prachtige relaxte muziek, van modern tot klassiek, warme woorden en de dans van de zon. In dit speciale programma, samengesteld door sopraan Tineke Roseboom, komen verschillende kunstvormen als muziek, dans en poëzie samen en gaan artiesten bijzondere samenwerkingen aan. Allemaal om de zomer te eren.

Larissa Verhoeff, poëzie
Kimberly Tummers, dans
Erik Onnink, piano
Tobermore, Ierse & Amerikaanse Folk
Tineke Roseboom, zang

Op 22 juli treedt MINKA op bij Akoesticum

MINKA maakt alternatieve electropop met een rock ’n roll randje. Ze schrijft Nederlandse teksten over het leven en geeft je beats om op te raven. Vergeet je werk, laat je meenemen. Al is het maar voor even. Met haar gitaar en een mix van electro en analoge muziek laat MINKA alle kanten van het leven zien: de vrolijkheid, de ondeugendheid en de eerlijke waarheid. MINKA speelt 2 sets.

Tussenstation wordt mede mogelijk gemaakt door ITN Installatietechniek en Veluwe Op 1.

event vr 15 juli 22
schedule 17 : 00
more_vert tot
event vr 15 juli 22
schedule 22 : 00
euro 27,50
Koop tickets

De ticketprijs is inclusief diner. Met dieetwensen en allergieën wordt uiteraard rekening gehouden. Mail deze gerust naar info@akoesticum.org.

Het is ook mogelijk om voor 5 euro een historische wandeling over het kazerneterrein bij te boeken. Die start vanaf 17 uur.