Bekijk hier de Zalen & Slaapkamers

Een unieke locatie

Voor een unieke beleving

Bekijk de Zalen Het Instrumentarium Blijf overnachten

Neem een Cultuurshot Huisregels In-Huis Catering

Inspirerende locatie

Welkom bij Akoesticum, een inspirerende en sfeervolle culturele locatie centraal gelegen in Nederland met de Veluwe als achtertuin! Als nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater gelooft Akoesticum dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij.

door / voor / met Kunst & Cultuur
Kunst stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht en brengt mensen samen. Een culturele omgeving werkt inspirerend. Daarbij bieden wij ieder een Cultuurshot aan. Dit biedt de mogelijkheid om muzikanten en andere kunstenaars in te zetten zodat de boodschap van elke bijeenkomst meer verdieping krijgt, en helpen ze de dag onvergetelijk te maken.

Lees meer over Cultuurshot

Overnachten

Overnachten in de Friso kazerne

Akoesticum beschikt over drie verdiepingen met in totaal 142 bedden verdeeld over 55 slaapkamers. De slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van het monumentale pand. Deze één-, twee-, drie-, vier- en vijfpersoonskamers zijn perfect voor een meerdaags evenement. Deze zijn standaard zonder ontbijt te boeken. Indien gewenst, verzorgen graag in overleg een ontbijtbuffet voor onze gasten.

Groepsboeking

Momenteel is het alleen mogelijk om in groepsverband bij Akoesticum te overnachten. We nemen geen particuliere/individuele overnachtingen aan. We houden ons aan een minimum van 10 personen. In overleg is een kleinere groep mogelijk.

  • Ideaal voor grote groepen

  • Eigen badkamer met douche en toilet  

  • Ontbijtbuffet (optioneel)

  • 100% rookvrije kamers 

  • Gratis Wi-Fi 

Meer informatie

Onze zalen

Van klein tot GROOT

Akoesticum is unieke locatie die zeer divers inzetbaar is. Naast de mogelijkheid als repetitieruimte zijn de mogelijkheden groots. Van een vergadering voor 10 personen tot een groot evenement voor 250 personen. Niet alleen heeft Akoesticum dertien zalen, er zijn ook een aantal sfeervol ingerichte algemene ruimtes; zoals het Café, Leeskamer, twee entresols en een heerlijke binnentuin.

Heb je een idee voor je (meerdaagse) groepsevenement? Laat het ons weten!
We denken graag met je mee.

Bekijk hier de Zalen & Slaapkamers

Instrumentarium

Kosteloos gebruik instrumentarium

Als je bij ons zalen huurt, dan kan je kosteloos gebruikmaken van ons instrumentarium dat bestaat uit symfonisch slagwerk, een drumstel, piano’s en prachtige vleugels. Hetzelfde geldt voor podiumdelen, led spots, lessenaars en orkeststoelen – zolang de voorraad strekt.

Bekijk instrumentarium online

downloadDownload het Instrumentarium

Cultuurshot!

Omdat kunst onmisbaar is

Akoesticum gelooft dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij. Cultuur inspireert, daagt uit en verbindt. Met deze kwaliteiten kan de cultuursector ook een waardevolle bijdrage leveren aan opgaven van organisaties en bedrijven uit andere sectoren. Akoesticum ontwikkelt samen met makers uit het cultuurveld aantrekkelijke vormen om de kracht van cultuur in te zetten voor evenementen en bijeenkomsten van de zakelijke markt.  

Cultuurshot! 

We kijken en denken graag mee bij het koppelen van lokale en regionale (podium)kunstenaars, talenten en andere creatieven aan bijeenkomsten van de zakelijke markt. Zij verzorgen een 'cultuurshot' die je bijeenkomst een boost van leven en creativiteit kunnen geven. Vaak in de vorm van een optreden. Want wij geloven dat creativiteit leidt tot innovatie.

Lees meer

Programmering 

Wie de kracht van cultuur maximaal wil benutten, laat Akoesticum bijdragen aan de programmering van zijn of haar evenement. Inspirerende makers en artiesten verzorgen keynotes, workshops en trainingen, of ondersteunen (leer)processen met creatieve technieken, muziek, theater of dans. Zo maken wij steeds meer impact met de kracht van cultuur. 

Catering

Kookkazerne 

Huiscateraar Kookkazerne zijn gespecialiseerd in het werken met dagverse seizoensproducten, en leveren dagverse maaltijden en snacks voor je bijeenkomst. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met veganisten/vegetariërs en eventuele allergieën, zodat ook je gasten met bijzondere dieetwensen goed worden verzorgd. 

Goed om te weten.
Alle eetmomenten zijn alleen mogelijk in de Straat, Café of binnentuin. Onze zalen zijn allergisch voor eten en drinken, want het zijn repetitieruimtes voor de podiumkunsten. Ook is het niet toegestaan om je eigen eten en/of drinken binnen Akoesticum te nuttigen.

Dankzij de nauwe samenwerking en onze jarenlange samenwerking, weten zij precies wat de mogelijkheden in Akoesticum zijn. Samen maken we van uw evenement een succes!  

Lees meer Bekijk het Foodbook online

Binnenkort bij Akoesticum

Try-out
juni 11 di
Cortona Collective Concert #1 Cortona Sessions for New Music
Try-out
juni 13 do
Cortona Collective Concert #2 Cortona Sessions for New Music
Try-out
juni 14 vr
Chamber Music Fellows Concert Cortona Sessions for New Music