Organiseer je repetitie of evenement bij Akoesticum

Ontdek onze ruimtes

Een unieke locatie

Voor een unieke beleving

Inspirerende locatie

Welkom bij Akoesticum, een inspirerende en sfeervolle culturele locatie centraal gelegen in Nederland met de Veluwe als achtertuin!

Als nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater gelooft Akoesticum dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij.

Kunst stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht en brengt mensen samen. Een culturele omgeving werkt inspirerend.

Daarbij bieden wij met een Cultuurshot de mogelijkheid om muzikanten en andere kunstenaars in te zetten om de boodschap van elke bijeenkomst verdieping te geven en onvergetelijk te maken.

Onze zalen

Van klein tot groot

Bij Akoesticum bent u verzekerd van een bijzondere beleving voor uw gasten! Van een kleine vergadering voor 10 personen tot een groot evenement voor 250 personen, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Naast dertien zalen beschikt Akoesticum ook over een aantal sfeervol ingerichte algemene ruimtes, zoals een café, leeskamer, twee entresols en een heerlijke tuin. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw bijeenkomst. Samen vinden we een geschikte oplossing op maat. 

Bekijk de zalen

Inspiratie

LKCA bij Akoesticum

Donderdag 23 maart 2023 kwamen ruim 200 professionals naar Akoesticum voor de landelijke kennisdelingsdag van het Programma Cultuurparticipatie. Hét programma waarin het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), het ministerie van OCW, het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en professionals uit cultuur, zorg en welzijn samen werken aan gelijke kansen voor iedereen om deel te nemen aan het culturele leven.

Raad voor Cultuur bij Akoesticum

Overnachten

Overnachten in een kazerne

Akoesticum beschikt over 56 kamers met in totaal 142 bedden. De slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van het gebouw. Deze één-, twee-, drie-, vier- en vijfpersoonskamers zijn perfect voor een meerdaags evenement. In overleg verzorgen wij graag een ontbijtbuffet voor onze gasten.

In- & uitchecken

Inchecken voor een overnachting bij Akoesticum kan vanaf 15:00 uur. Uiteraard is het mogelijk om eerder op de dag alvast bagage alvast af te geven bij onze receptie. Uitchecken is tot 10:00 uur mogelijk.

Van alle gemakken voorzien

  • 142 comfortabele bedden 

  • een eigen badkamer met douche en toilet  

  • parkeergelegenheid 

  • 100% rookvrije kamers 

  • gratis Wi-Fi 

Gasten van het hotel kunnen altijd gratis gebruik maken van de koffie- en theefaciliteiten in de koffiecorner. 

Catering

Ambachtelijke streekproducten 

Onze cateringopties en -arrangementen zijn zorgvuldig samengesteld door onze huiscateraar Kookkazerne. Zij zijn gespecialiseerd in het werken met dagverse seizoensproducten, en leveren dagverse maaltijden en snacks voor uw bijeenkomst. Uitgebreide buffetten met heerlijke producten, een verrassend Walking dinner, een gezellige Shared dining, een rijk gevulde BBQ of feestelijk festival food behoren tot de mogelijkheden. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met eventuele diëten en allergieën, zodat ook uw gasten met bijzondere dieetwensen goed worden verzorgd. 

Dankzij de nauwe samenwerking en onze jarenlange samenwerking, weten zij precies wat de mogelijkheden in Akoesticum zijn. Samen maken we van uw evenement een succes!  

downloadDownload het Foodbook

Instrumentarium

Kosteloos gebruik instrumentarium

Als u bij ons zalen huurt, dan kunt u kosteloos gebruikmaken van ons instrumentarium dat bestaat uit symfonisch slagwerk, een drumstel, piano’s en prachtige vleugels. Hetzelfde geldt voor podiumdelen, led spots, lessenaars en orkeststoelen – zolang de voorraad strekt.

downloadDownload het Instrumentarium

Cultuurshot!

Omdat kunst onmisbaar is

Akoesticum gelooft dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij. Cultuur inspireert, daagt uit en verbindt. Met deze kwaliteiten kan de cultuursector ook een waardevolle bijdrage leveren aan opgaven van organisaties en bedrijven uit andere sectoren. Akoesticum ontwikkelt samen met makers uit het cultuurveld aantrekkelijke vormen om de kracht van cultuur in te zetten voor evenementen en bijeenkomsten van de zakelijke markt.  

Cultuurshot! 

We kijken en denken graag mee bij het koppelen van lokale en regionale (podium)kunstenaars, talenten en andere creatieven aan bijeenkomsten van de zakelijke markt. Zij verzorgen een 'cultuurshot' die je bijeenkomst een boost van leven en creativiteit kunnen geven. Vaak in de vorm van een optreden. Want wij geloven dat creativiteit leidt tot innovatie.

Lees meer

Programmering 

Wie de kracht van cultuur maximaal wil benutten, laat Akoesticum bijdragen aan de programmering van zijn of haar evenement. Inspirerende makers en artiesten verzorgen keynotes, workshops en trainingen, of ondersteunen (leer)processen met creatieve technieken, muziek, theater of dans. Zo maken wij steeds meer impact met de kracht van cultuur. 

Rijk aan historie

Akoesticum is gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne uit 1906. Een eigentijdse locatie met een rijke historie op steenworpafstand van intercitystation Ede-Wageningen en natuurgebied de Veluwe.

Als trainingscentrum voor de podiumkunst voegt Akoesticum een nieuwe episode toe aan de geschiedenis van dit prachtige rijksmonument. Het gebouw blijft eenzelfde belangrijke verbindende functie houden en verdedigt nog steeds dezelfde fundamentele waarde van vrijheid, maar nu met muziek, dans en theater als inzet.

Lees meer over de historie van Akoesticum