Organiseer je volgende repetitie of evenement bij Akoesticum

Ontdek onze ruimtes

Een unieke locatie

Voor een unieke beleving

Rijk aan historie

Akoesticum is gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne uit 1906. Een eigentijdse locatie met een rijke historie op steenworpafstand van intercitystation Ede-Wageningen en natuurgebied de Veluwe.

Akoesticum beschikt over 3 grote en 9 kleinere oefenruimtes, een vergaderzaal, en gratis parkeergelegenheid. Hierdoor is er alle ruimte voor verschillende type evenementen en bijeenkomsten tot 250 personen.

De ruimtes lenen zich zowel voor culturele als zakelijke evenementen. Kom langs, en laat je inspireren.

Lees meer over de historie van Akoesticum

Inspirerende locatie

Akoesticum beschikt over mooie, lichte ruimtes met speciale akoestische voorzieningen. Hierdoor kan in iedere ruimte afzonderlijk ongestoord gemusiceerd worden.

Door de combinatie van grote en kleine ruimtes kan een grote variëteit aan activiteiten ondersteund worden zoals: (bedrijfs)opleidingen, kennisbijeenkomsten, concerten, groepsrepetities, concoursen, masterclasses, audities, try-outs, vergaderingen, congressen, seminars etcetera.

Het is ook mogelijk om te blijven overnachten. In het kazernegebouw zijn 56 slaapruimtes beschikbaar, en kunnen 150 personen tegelijkertijd overnachten

downloadBrochure Culturele markt downloadBrochure Zakelijke markt

.

Akoesticum ligt naast natuurgebied De Sysselt. Dit is een uitgestrekt bosgebied ten oosten van Ede met daarin heidevelden en oude beplante stuifzanden. Het natuurgebied loopt over in het weidse natuurgebied van de Ginkelse heide.

Onze zalen

Van klein tot groot

Bij Akoesticum bent u verzekerd van een bijzondere beleving voor uw gasten! Van een kleine vergadering voor 10 personen tot een groot evenement voor 250 personen, de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Naast dertien zalen beschikt Akoesticum ook over een aantal sfeervol ingerichte algemene ruimtes, zoals een café, leeskamer, twee entresols en een heerlijke tuin. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw bijeenkomst. Samen vinden we een geschikte oplossing op maat. 

Bekijk de zalen

Kijk rond in de virtuele tour

Catering

Ambachtelijke streekproducten 

Onze cateringopties en -arrangementen zijn zorgvuldig samengesteld door onze huiscateraar Kookkazerne. Zij zijn gespecialiseerd in het werken met dagverse seizoensproducten, en leveren dagverse maaltijden en snacks voor uw bijeenkomst. Uitgebreide buffetten met heerlijke producten, een verrassend Walking dinner, een gezellige Shared dining, een rijk gevulde BBQ of feestelijk festival food behoren tot de mogelijkheden. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met eventuele diëten en allergieën, zodat ook uw gasten met bijzondere dieetwensen goed worden verzorgd. 

Dankzij de nauwe samenwerking en onze jarenlange samenwerking, weten zij precies wat de mogelijkheden in Akoesticum zijn. Samen maken we van uw evenement een succes!  

downloadDownload het Foodbook

Instrumentarium

Kosteloos gebruik instrumentarium

Als u bij ons zalen huurt, dan kunt u kosteloos gebruikmaken van ons instrumentarium dat bestaat uit symfonisch slagwerk, een drumstel, piano’s en prachtige vleugels. Hetzelfde geldt voor podiumdelen, led spots, lessenaars en orkeststoelen – zolang de voorraad strekt.

downloadDownload het Instrumentarium

Overnachten

Overnachten in een kazerne

Akoesticum beschikt over 56 kamers die gelegen zijn aan de voorzijde van het gebouw. Deze één-, twee-, drie-, vier- en zespersoons kamers zijn perfect voor een meerdaags evenement. Het ontbijtbuffet is bij de prijs inbegrepen.

In- & uitchecken

Inchecken voor een overnachting bij Akoesticum kan vanaf 15:00 uur. Uiteraard is het mogelijk om eerder op de dag alvast bagage alvast af te geven bij onze receptie. Uitchecken is tot 10:00 uur mogelijk.

Van alle gemakken voorzien

  • comfortabele bedden 

  • een eigen badkamer met douche en toilet  

  • parkeergelegenheid 

  • 100% rookvrije kamers 

  • gratis Wi-Fi 

Gasten van het hotel kunnen altijd gratis gebruik maken van de koffie- en theefaciliteiten in de koffiecorner. 

Cultuurshot!

Omdat kunst onmisbaar is

Akoesticum gelooft dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij. Cultuur inspireert, daagt uit en verbindt. Met deze kwaliteiten kan de cultuursector ook een waardevolle bijdrage leveren aan opgaven van organisaties en bedrijven uit andere sectoren. Akoesticum ontwikkelt samen met makers uit het cultuurveld aantrekkelijke vormen om de kracht van cultuur in te zetten voor evenementen en bijeenkomsten van de zakelijke markt.  

Cultuurshot! 

We kijken en denken graag mee bij het koppelen van lokale en regionale (podium)kunstenaars, talenten en andere creatieven aan bijeenkomsten van de zakelijke markt. Zij verzorgen een 'cultuurshot' die je bijeenkomst een boost van leven en creativiteit kunnen geven. Vaak in de vorm van een optreden. Want wij geloven dat creativiteit leidt tot innovatie.

Programmering 

Wie de kracht van cultuur maximaal wil benutten, laat Akoesticum bijdragen aan de programmering van zijn of haar evenement. Inspirerende makers en artiesten verzorgen keynotes, workshops en trainingen, of ondersteunen (leer)processen met creatieve technieken, muziek, theater of dans. Zo maken wij steeds meer impact met de kracht van cultuur.