Geef je bijeenkomst een extra dimensie met een Cultuurshot

Akoesticum verbindt de podiumkunsten met de maatschappij

Akoesticum is het eerste en enige trainingscentrum voor de podiumkunsten in Nederland. Gericht breiden we onze community van podiumkunstenaars uit en brengen hen met elkaar in contact. Daarnaast komen er bij ons verschillende werelden samen: ook private en publieke organisaties ontmoeten elkaar bij Akoesticum. Dit biedt de mogelijkheid om unieke bijeenkomsten te organiseren die de podiumkunsten met de maatschappij verbinden.  

Elk Cultuurshot zorgt voor een unieke kruisbestuiving tussen sectoren, en stimuleert creativiteit en innovatie. Het kan daarom ook van alles zijn; van een mooi optreden of een gevatte muzikale wrap-up tot een theater of dansworkshop of creatieve training in leiderschap.  

Vraag informatie over het Cultuurshot aan

Type cultuurshots

Energizer 

Pittige stof waar u doorheen moet of duurt het nou gewoon eenmaal lang en bent u bang dat gedachten afdwalen? Maak dan gebruik van een energizer! Energizers zijn korte en leuke activiteiten om de energie hoog te houden, op een originele manier ieders aandacht vast te houden. Een energizer kan altijd ingepast worden in het dagprogramma, en bijvoorbeeld tijdens een groepssessie, workshop of een pauzemoment plaatsvinden. 

Wrap-up 

Een wrap-up is een zeer leuke en ludieke manier om de boodschap van het evenement te versterken, zorgt ervoor dat het langer blijft hangen en laat mensen met een glimlach naar huis gaan. Bovendien is het een geweldige gangmaker en zorgt het ervoor dat de aanwezigen nog lang over de bijeenkomst na zullen praten.   

Workshops en teambuilding 

Een workshop muziek, theater of dans is de perfecte ijsbreker. Het is bij uitstek geschikt voor bedrijven om metaforen uit het bedrijfsleven op een andere manier te benaderen, teams of afdelingen op een creatieve manier met elkaar te verbinden of om tot nieuwe inzichten te komen. Akoesticum heeft een breed netwerk van workshopleiders, ieder met hun eigen expertise. 

Organiseer je een bijeenkomst in Akoesticum? Dan onderzoeken we graag samen de mogelijkheden. Wij luisteren naar jullie wensen: welk type organisatie zijn jullie, wat is het doel van deze bijeenkomst, en welke discipline sluit hier het beste bij aan? Vervolgens koppelen wij jullie aan een kunstenaar voor die het Cultuurshot verzorgt. Door de inzet van muzikanten of andere kunstenaars krijgt de dag nog meer verdieping, verbetert de groepsdynamiek, en wordt de bijeenkomst onvergetelijk!  

Het Akoesticum Talentenfonds

De opbrengst van het Cultuurshot vloeit direct terug naar de uitvoerende kunstenaars en naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum. Via deze weg maken we het voor jonge talentvolle podiumkunstenaars alsnog mogelijk om bij ons te verblijven, repeteren of het podium te pakken. Dit doen we bijvoorbeeld met ons initiatief Kweekgrond. Daarnaast hebben diverse (jeugd) gezelschappen een  bijdrage aan hun repetitieperiode gekregen, zoals:  Academie voor Muzikaal Talent, Academy of Vocal Arts en JeugdOrkest Nederland .