Akoesticum lid van het MERITA platform

We zijn trots te kunnen delen dat Akoesticum als historisch huis onderdeel uitmaakt van het MERITA platform! MERITA werkt aan het vergroten van de zichtbaarheid en verspreiding van opkomende Europese strijkkwartetten en het promoten van cultureel erfgoed in heel Europa. Het platform biedt de mogelijkheid om samen performance opnieuw te definiëren, een breder publiek te bereiken en een artistieke verbinding tussen traditie en innovatie te stimuleren.

Het middelpunt van het MERITA-project zijn de 38 strijkkwartetten. Zij zullen elk een origineel en uniek project creëren en deze innovatieve concerten uitvoeren op verschillende culturele locaties, waaronder historische huizen en 9 culturele locaties in Europa Nostra's 7 Most Endangered-programma. Door deze concerten te organiseren op erfgoedlocaties ontstaat er een dialoog tussen het verleden en het heden van Europa en wordt er samen gewerkt naar een vitale toekomst voor het Europese culturele erfgoed.

Deelname Akoesticum
MERITA kiest er bewust voor om concerten te organiseren bij erfgoed locaties. Op deze manier komen deze tot leven, en worden ze op een nieuwe manier beleefd. Akoesticum is sinds 2014 gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne in Ede. De voormalige infanteriekazerne is gebouwd in neorenaissance-stijl, en kreeg in 2005 de status van rijksmonument.

Bij Akoesticum resulteren inspirerende ontmoetingen en artistieke uitwisseling in verrassende kunstvormen en performances. We streven ernaar een plek te zijn waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren.

  • Anne ten Barge, Akoesticum

Akoesticum is een vrijplaats voor podiumkunstenaars om samen te komen, te repeteren, te leren, te creëren, te experimenteren, te innoveren en elkaar te inspireren. Een open huis en ontmoetingsplek voor artiesten en publiek van alle leeftijden en culturen; een broedplaats waar inspirerende ontmoetingen en artistieke uitwisseling resulteren in verrassende kunstvormen en performances. We kijken ernaar uit om de deelnemende kwartetten bij ons te ontvangen.

Ga naar het platform