Het Philips Symfonie Orkest bij Akoesticum

Akoesticum is hét trainingscentrum voor de podiumkunsten. De faciliteiten zijn geoptimaliseerd voor orkesten, koren en andere podiumkunstenaars. Er zijn akoestisch geoptimaliseerde zalen, een prachtige tuin, slaapplek voor 150 personen, een auditorium die ook ruimte biedt aan 250 personen publiek, en studio's die de mogelijkheid bieden om in kleinere groepen te repeteren. We worden al door verschillende orkesten gevonden, en één van onze vaste gasten is het Philips Symfonie Orkest! We spraken met violist Daan Alberga over hun ervaringen bij Akoesticum.

 1. Hoe vaak zijn jullie al bij Akoesticum geweest?
  Ik denk een keer of vijf.

 2. Hoe kijken jullie terug op de repetitieweekenden bij Akoesticum, en wat is jullie beste herinnering aan deze weekenden? 
  Heel goed, het is heel fijn dat ze goed snappen hoe het is om met een orkest dit te moeten organiseren, en dat er ook kleinere ruimtes zijn. Het is heel fijn dat er ook een kroeg is, dat past wel goed bij zo'n weekend. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij hebben we wel ooit gehad dat die eerder dicht moest dan sommige leden liefst hadden gezien, zou dat kunnen?

  Het is de enige locatie in Nederland waar we zo goed kunnen repeteren tegen acceptabele kosten.

 3. Hoe verschillen de weekenden bij Akoesticum van repetities bij andere locaties?
  Het is de enige locatie in Nederland waar we zo goed kunnen repeteren tegen acceptabele kosten. En de zaal is ook erg geschikt, goed licht, goede akoestiek. Soms te klein, maar dat is alleen als we een enorm project hebben met een koor.

 4. Wat vinden jullie het grootste voordeel van repeteren bij Akoesticum?
  Naast wat hierboven staat ook nog erg centraal gelegen en goed met OV bereikbaar.

 5. Zouden jullie andere orkesten aanraden om bij Akoesticum een meerdaagse repetitie te boeken? En waarom?
  Ja, dat zou ik meteen doen, om bovenstaande voordelen. Vooral: het is de enige locatie die zo goed is. Wel boven budget voor sommige orkesten.

Lees meer over de introductiekorting voor orkesten