Onze Lia is met pensioen

Wie bij Akoesticum een keer iets heeft georganiseerd, heeft mogelijk al een keer met haar (per mail) contact gehad. Lia Cruiming deed al bijna 7 jaar de financiële administratie en meer(!) bij Akoesticum. Op 27 juni namen we afscheid van haar en ging ze met welverdiend pensioen. We gaan haar zeker missen. In dit artikel blikken we samen met haar terug. 

Het begin 
Twee jaar na de opening van Akoesticum begon Lia in oktober 2017 met haar functie. Het was voor haar de eerste keer dat ze in de culturele sector werkte. Lia: “De sfeer hier is gewoon eigenlijk heel fijn. Als je uit de zakelijke bedrijfswereld komt, dan kom je hier echt in een gemoedelijke sfeer. Je komt in een warm bad terecht.” … “Toen ik solliciteerde merkte ik dat er hier niet wordt niet gekeken naar je afkomst of leeftijd. Er is hier ook helemaal geen hiërarchie, dat is toch prachtig. Als het druk is helpt iedereen mee, als het nodig helpen we mee met bedden opmaken op de kamers.  

Moederoverste 
Lia is één van de langst zittende werknemers bij Akoesticum. “Ik ben natuurlijk niet alleen financieel medewerker. Ik ben ook vertrouwenspersoon, omdat we een klein team zijn heeft dat hier een wat andere functie. Als een soort moederoverste ben ik een beetje een praatpaal voor veel collega's en hebben we veel lief en leed met elkaar gedeeld. Ik ben natuurlijk ook één van de ouderen hier hè.” Zo had Lia voor velen een luisterend oor. In de afgelopen 7 jaar is er heel wat gebeurd en veranderd. Zo heeft ze afscheid genomen van de oprichters Harold (pensioen) en Victor (nieuwe uitdaging). Veel collega's zien komen en gaan. En heeft ze de coronajaren doorstaan door alle gordijnen in het Akoesticum te repareren. “Dat was een moeilijke periode maar we hadden met alle collega's elke week contact via zoom.”    

Het volgende hoofdstuk 
“Misschien ga ik het werk niet missen, maar ik ga de collega’s heel erg missen. Sinds mijn 16de werk ik al, en nu zit er al 50 jaar werk op. Ik begon in de administratie, heb bij verschillende bedrijven gewerkt. En tussendoor ook nog 10 jaar voor mezelf gewerkt.” Ze kijkt uit naar meer tijd voor haar familie en 11 kleinkinderen, voor sport, uitgebreid koken en misschien ook nieuwe hobby's. Maar eerst gaat ze genieten van haar vakantie in Griekenland. En daarna? “Gewoon lekker thuis zijn, en samen met mijn man gewoon kunnen gaan wanneer je wilt.” Ze wil voorlopig het liefst niets plannen en ziet wel wat er op haar pad gaat komen. “Wie weet wat we dan gaan doen. We gaan het meemaken.” 

Wat wil Lia nog meegeven? 
Lia wil als laatste advies nog meegeven: “Vooral niet mee blijven zitten als er iets is, maar praat erover. We hebben een fantastisch team, vind iemand met een luisterend oor waar je een klik mee hebt. Bij Akoesticum zijn de lijntjes met elkaar kort, waardoor je snel bij elkaar even aan de bel kan trekken als er iets is. Tot slot wil ik iedereen heel veel succes wensen en zal ik zeker alle mooie nieuwe plannen bij Akoesticum blijven volgen.”  

Op haar laatste dag kwamen (oud)collega’s bijeen om feestelijk afscheid van haar te nemen. Mooie woorden werden gedeeld over Lia en er werd op haar geproost. We wensen Lia al het beste toe en danken haar voor haar bijzondere inzet in de afgelopen jaren. 

Hieronder een kiekje van Lia bij Akoesticum: