Jong talent zet Akoesticum op zijn kop

Dit zullen we niet snel vergeten!

De treindeuren van de intercity vanuit Schiphol gaan open. Ze zijn niet te missen. Met hun instrumenten op de rug en koffers in de hand lopen ze van het perron het Oude Kazerneterrein op.

75 jonge muzikanten vanuit de hele wereld stappen door de grote houten deuren van de Frisokazerne. De poort staat wijd open en daar worden ze ontvangen door de begeleiders van het Concertgebouworkest en de hosts van Akoesticum.

Dit wordt voor twee weken hun thuis waar zij waardevolle ervaringen zullen opdoen in het maken van muziek, maar ook hoe zij zich als individu kunnen ontwikkelen. Hier gaan ze samen repeteren om uiteindelijk in Amsterdam en Hamburg spectaculaire slotconcerten te geven.

Wat hebben wij van deze groep genoten. Elke groep neemt iets mee als ze bij ons intrek nemen. Maar de jeugd van RCO YOUNG heeft iets speciaals. Neem bijvoorbeeld cellist Zoja Geza uit polen. Acht jaar geleden pakte zij voor het eerst de cello op, en dit jaar kwam zij naar Ede om mee te doen met dit geweldige programma van het Concertgebouworkest.

Bekijk de video en geniet van haar enthousiasme:

Ook fluitist Daniël Spies uit Zuid-Afrika verteld zijn verhaal over hoe zij samen repeteerden, maar ook workshops volgden over hoe je omgaat met stress:

Aanstekelijk hé?

Als je een beetje op ons lijkt, dan maken dit soort gebeurtenissen waar ontwikkeling samen komt met creativiteit iets in je wakker.

Misschien ben je zelf wel aangesloten bij een koor, orkest of ensemble en zie je het wel zitten om meerdere dagen bij ons te komen repeteren.

Ontdek hoe dat eruit zou kunnen zien!

Het spectaculaire slotconcert

Heb je even? Ga er dan goed voor zitten en bekijk het slotconcert van deze fantastische muzikanten onder leiding van Gustavo Gimeno in het Amsterdam Concertgebouw: