Theatermaker Tim Schouten bij Kweekgrond

Kweekgrond is een pilot bij Akoesticum om creatieve makers tegen een bodemprijsje professionele ruimtes te geven voor hun project. Een van de makers is theatermaker Tim Schouten.

Wie ben je? 
Ik ben Tim Schouten. Ik ben theatermaker, ook acteur en presentator, maar hier ben ik vooral als theatermaker. En ik maak theater bij mij gezelschap Dear T en maak daar vooral theater voor kinderen vanaf een jonge leeftijd. Dit wordt een 10+ voorstelling, maar ik zeg altijd: het is voor kinderen én volwassenen. Ik woon in Utrecht, en ben 28 jaar. Nou, dat. Dat ben ik. 

Waarom heb je bij Akoesticum een studio gehuurd? 
Ik had het idee gevat om in mijn vrije tijd de voorstelling te gaan maken. Want ik maak natuurlijk vaker voorstellingen, maar dat is altijd: schrijven, zes weken repeteren, spelen, klaar. Maak omdat ik nu iets meer vrijheid had had ik de hoop om tot iets creatiefs te komen. 

Alleen thuis merk ik dat dat niet helemaal van de grond kwam. Omdat ik gewoon heel veel werd afgeleid. En gewoon met dingen bezig was die ook moesten gebeuren. Dus toen was ik op zoek naar een plek waar ik drie dagen in rust eventjes door kon werken. En toen kreeg ik als tip via via om van Kweekgrond bij Akoesticum gebruik te maken. Toen belde ik, en was het eigenlijk binnen een uurtje geregeld. Toen kon ik hier drie dagen in de studio, en blijven slapen. En dat was echt heerlijk. 

Hoe heb je je verblijf bij Akoesticum ervaren? 
Ja, ik kwam gisteren toevallig iemand tegen die ik kende. Het voelt een beetje alsof je op vakantie bent. Terwijl ik ook gewoon aan het werk ben. En dat is voor een creatief proces wel heel erg fijn. En dat komt vooral omdat ik hier dan slaap. Dus dan ga ik in de avond hier lekker in de bossen wandelen, en er is een ontbijt waar ik gebruik van kan maken. Dat is ook heel lekker. En het is supermooi weer, dat helpt ook.  Dus ik heb het wel als heel fijn ervaren. En het is zeker voor herhaling vatbaar in ieder geval 

Zou je andere podiumkunstenaars aanraden om hier een studio te boeken? 
Ik zou zeker andere podiumkunstenaars aanraden om hier een studio te boeken. Ja, het is echt, zeker met dat Kweekgrond initiatief, is het eigenlijk voor een maker best wel goedkoop om hier te huren, en wat je ervoor krijgt is echt waanzinnig. En ik had ook het gevoel dat ik met open armen werd ontvangen. Van Akoesticum kwam de eerste dag steeds iemand binnen om even kennis te maken. 

Meer over Tim Schouten

Ben je ook een creatieve maker die ruimte nodig heeft om echt in je project te duiken? Misschien is Kweekgrond wel wat voor jou?

Meer over Kweekgrond