Communiceren? Kom musiceren!

georganiseerd door

Huismuziek

Wat maakt de muziek van de grote Russische componisten speciaal? Welke specifieke kenmerken zijn terug te vinden in hun muziek en wat betekent dat voor het samenspel? Om met elkaar te musiceren is het belangrijk met elkaar te willen communiceren. Welke aspecten komen daarbij kijken? Hoe studeer jij muziek in en hoe past jouw studiemethode in het samen muziek maken? Hoe kan jij een bijdrage leveren bij het samenspelen en welke muzikale aspecten kan je gebruiken en toepassen om samenspel te ontwikkelen en wellicht te verbeteren? Bij deze dagcursus gaan we in één dag in een groot gemengd ensemble aan de slag met de vele aspecten van samenspel. Ensemblecoach & klarinettist Ingrid Slangen staat garant voor dag heerlijk muziek maken met plezier.
We spelen stukken van een aantal grote Russische componisten; Tjsaikovski, Stravinsky, Prokofjev, Kabalevsky en Sjostakovitsj. Wat kenmerkt hun muziek? Hoe hebben zij hun muziek gemaakt in de context van de veranderende wereld? Zijn hun eigen worstelingen terug te zien in de muziek? Wat waren hun drijfveren, wat hun twijfels? Dit gaan we samen onderzoeken, uitwerken en toepassen op de te spelen muziek. Het ontdekken en kennis krijgen van de geheimen van het samenspel, zal absoluut een bijdrage leveren aan het plezier van het muziek maken! Wel-kom en Kom-musiceren!
De muziek is niet per definitie moeilijk om zo aandacht over te kunnen houden voor het samenspel. Deelnemers studeren zelfstandig hun partij in en staan open voor andere manieren van muziek eigen maken, repeteren en samenspel. Wanneer er andere partijen ingestudeerd worden, kunnen deelnemers actief meeluisteren om gebruikte muzikale elementen te ontdekken, eigen te maken en toe te passen in hun muzikale ontwikkelingen. Voorbereiding noodzakelijk.

Schrijf je in voor de cursus!

event zo 21 januari 24
schedule 10 : 00
more_vert tot
event zo 21 januari 24
schedule 17 : 00
Schrijf je in voor deze curcus

Derden: € 125,00 / Leden: € 110,00 / T/m 30 jaar: € 55,00
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch