Dialoghi musicali - blokfluitweekend

georganiseerd door

Huismuziek

Dubbelkorige muziek heeft veel weg van een gesprek tussen twee groepen musici. De bundel Dialoghi musicali werd in 1590 in Venetië uitgegeven door Angelo Gardano, en bevat madrigalen voor 7 tot 12 stemmen, allemaal min of meer in dialoogvorm, en twee battaglia’s voor blaasinstrumenten.  We spelen een gevarieerd programma met muziek uit deze verzameling, maar ook andere dubbelkorige muziek, zoals Singet dem Herrn van de Duitse barokcomponist Johann Pachelbel. Om te ervaren wat er met diezelfde tekst in een andere tijd werd gedaan, studeren we ook de 8-stemmige versie van Mendelssohn.
We spelen in een dubbeloctet op a=440 Hz met zo veel mogelijk verschillende blokfluiten, dus ook heel graag c-bas en subbas. Het is bij deze cursus moeilijk om vooraf muziekvoorbeelden te geven. We stemmen de definitieve invulling af op de aanmeldingen en op de beschikbare blokfluiten. Het is noodzakelijk van tevoren je partijen in te studeren.

We verlangen dat cursisten minimaal twee verschillende blokfluiten bespelen, waarvan één tenor of lager, ritmisch zo sterk zijn dat ze waar nodig zelfstandig een partij kunnen spelen en als ze meedoen met lage fluiten goed kunnen lezen in de f-sleutel, en moeiteloos kunnen octaveren.

event za 25 mei 24
schedule 10 : 00
more_vert tot
event zo 26 mei 24
schedule 17 : 00
euro 325,00
Schrijf je in

Derden: € 325,00 / Leden: € 300,00 / T/m 30 jaar: € 150,00
Toeslag eenpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension