Nationale BigbandsForever Dag

georganiseerd door

Big Bands Forever

Op 6 APRIL 2024 (1300-1800) zal in het Akoesticum - trainingscentrum voor muziek, dans en theater te Ede de tweede Nationale BigbandsForever Dag gehouden worden.

De dag staat in het teken van het dirigeren en leiden van een bigband met behulp van "The General Method" van Mats Holmquist en zal afgesloten worden met o.a een open repetitie van Randy Brecker (!) en het Millenium Jazz Orchestra en een discussiepanel.

Programma
12:30 - 13:00 Aankomst met koffie/Thee 
13:00 - 16:30 Middagprogramma met o.a.

-The General Method uitleg door Mats Holmquist 
- Openbare repetitie met Randy Brecker en het Millenium Jazz Orchestra
- Discussie panel  met Mats Holmquist, Randy Brecker, Joan Reijnders e.a. (tba)

Mats Holmquist is een Zweedse componist en wereldwijd erkend met een Grammy(!) als bigbandleider en arrangeur/componist. Mats tourt de hele wereld rond als gastdirigent en educator. In 2024 gaat hij zijn 10e album opnemen met eigen arrangementen met als titel "A Tribute to Woody Shaw".

Mats heeft (waarschijnlijk als enige op de wereld) een duidelijke methode geschreven over het leiden van bigbands (The General Method) Een wetenschappelijke benadering die meer dan 20 jaar studie en ervaring in het professionele bigband veld heeft gekost. Hij beschrijft de "natuurlijke muzikale wetten" die veel bigband leiders (en spelers) zullen herkennen. Deze methode geeft leiders en spelers een een zeer overzichtelijk beeld van de valkuilen en oplossingen binnen het "bigbandgenre". Je hoeft zeker geen bigbandleider te zijn om hier enorm profijt van te hebben. Ook HaFaBra dirigenten zullen deze methode omarmen om vooral makkelijk het "lichte muziekgenre" te begrijpen en over te brengen.

Dus iedereen is hier welkom!

Daarnaast brengt hij Randy Brecker met zich mee die wereldfaam verworven heeft samen met zijn broer Michael met  "The Brecker Brothers". Randy vertolkt de solistenrol in Mats' nieuwe programma waarmee hij momenteel tourt door de wereld! Daarom is er deze dag ook een openbare repetitie met het Millenium Jazz Orchestra olv van Mats voor het concert de dag erna.

BigbandsForever als Nederlandse brancheorganisatie voor alle bigbands nodigt alle geïnteresseerden van harte uit om deze dag mee te maken!

Meer informatie

event za 06 april 24
schedule 12 : 30
more_vert tot
event za 06 april 24
schedule 16 : 30
euro 11,70
Koop tickets

Op de dag zal voornamelijk Engels gesproken worden