Van vrouwen - voor vrouwen

georganiseerd door

Huismuziek

Vrouwen hebben altijd muziek gemaakt – uitgevoerd, bijvoorbeeld in het klooster of thuis en later ook openbaar, maar ook geschreven. Vaak schreven zij stukken voor het gebruik in hun eigen omgeving. Tijdens dit weekend laat zangpedagoog en zangeres Tanja Obalski je kennis maken met muziek voor vrouwenensemble, geschreven door vrouwelijke componisten. We gaan werken in klein ensemble aan stukken die een kleine 1000 jaar muziekgeschiedenis omspannen.
Waar Hildegard von Bingen ca. 900 jaar later nog steeds heel beroemd is, zijn de madrigalen van de zestiende-eeuwse Maddalena Casulana tegenwoordig nauwelijks bekend. Toch zijn deze werken juweeltjes in hun genre. Op het programma staat een aantal stukken voor voci pari, een bijzondere bezetting voor gelijksoortige stemmen.
Louise Reichardt was aan het begin van de negentiende eeuw een bekende zangpedagoog, componist en oprichter van een vrouwenkoor. Haar oeuvre omvat religieuze liederen voor de bezetting SSAA, waarvan wij er een aantal gaan verkennen.


Calliope Tsoupaki, een componist van nu, mengt voor haar stukken moderne klanken met elementen van veel oudere muziek tot een contemplatief en spiritueel geheel. Wij gaan werken aan Vesper in de versie voor vrouwenkoor, een ritueel gebed gebaseerd op oude Griekse hymnes, waarin oude technieken en moderne klanken elkaar ontmoeten.
Tanja vult de kennismaking met dit bijzondere repertoire aan met tips over het zingen in kleine ensembles en de vrouwelijke zangstem. De cursus is voor ervaren zangeressen die de muziek zelfstandig kunnen voorbereiden.

Lees meer op de website van Huismuziek:

Website Huismuziek

event za 08 februari 25
schedule 10 : 00
more_vert tot
event zo 09 februari 25
schedule 17 : 00
Schrijf je in voor deze curcus

Derden: € 335,00 / Leden: € 310,00 / T/m 30 jaar: € 155,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 37,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 29,00
N.B.: De prijs is inclusief overnachting met volpension