YOUCEE

georganiseerd door

YOUCEE

Van 16 tot en met 22 september verblijven de jongeren en leerkrachten die mee doen aan de Airborne International Youth Conference YOUCEE weer in het Akoesticum.

Ze komen uit Nederland, Polen, Duitsland, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

YOUCEE is  een initiatief op verzoek van veteranen van de Slag om Arnhem. Zij willen dat de jonge mensen lessen trekken uit de verschrikkingen van de oorlog. Zoals een veteraan zei : War knows only losers. One side maybe victorious, but both sides lose.

De jongeren  maken in deze week mee dat een veteraan niet altijd een oude man is met veel medailles. Ze leren uit gesprekken met mensen van Het Nederlandse Veteranen Instituut dat velen beschadigd uit de strijd komen.

Ze bezoeken de begraafplaatsen in IJsselsteyn en Groesbeek onder begeleiding van dialoogcoaches van het informatie centrum Canadese Ereveld Holten.

Ze leren de geschiedenis  van de Slag om Arnhem aan de hand van museum bezoeken en Battlefield tours.

Ze nemen actief deel aan de Herdenkingen in Arnhem, Ede, Driel en Oosterbeek.

Na deze week zijn er veel vriendschappen gesloten en hebben ze een hoop meegemaakt.

In een wereld van onwetendheid en polarisatie zijn zij diegenen die wel weten. We hopen dat onze jongeren die wetenschap gebruiken in gesprekken met anderen.

Reacties:

"Never in all my years of teaching have I seen my students make such a profound change . Mentally and in knowledge." ( leerkracht)

"They have had experiences and memories that will last a lifetime." ( Britse leerkracht)

"The YOUCEE conference was a lifechanging experience." ( Canadese leerling)

"De jongeren bedankten hem, maar hij bedankte hen juist omdat ze niet vergaten wat er gebeurdt was, en omdat ze de herinnering in leven hielden aan die dappere mensen die het grootste offer hadden gebracht." (Arnhem Veteraan Roy Smith)

event ma 16 september 24
more_vert tot
event zo 22 september 24
Meer informatie