Gospel Biënnale bij Akoesticum

een weekend vol masterclasses, workshops & optredens

Met trots presenteren ZO! Gospel Choir en Akoesticum op 8 & 9 juni 2024 de eerste editie van de Gospel Biënnale. Dit unieke en grensverleggende festival brengt het beste van gospel samen in een onvergetelijk weekend vol workshops, masterclasses en optredens. Ontdek de kracht van gospel onder de deskundige leiding van onze binnen- en buitenlandse toppers.

Koop tickets & boek een overnachting Informatie over het korenprogramma Zingen met ZO!

Gospel Biënnale

De "Gospel Biënnale" is een zangweekend vol met masterclasses, workshops en optredens in Akoesticum in Ede. Tijdens de workshops verdiept u zich al zingend in onderwerpen zoals harmonie, samenzang, blending, tekstbeleving, presentatie en het zingen met intentie en motief. Daarnaast zijn er ook boeiende en interactieve masterclasses die verzorgd worden door topspecialisten uit binnen- en buitenland waaronder Berget Lewis, Shirma Rouse, Dwight Dissels, Mark De Lisser (UK) en Eric Reed (USA). Ook is het mogelijk om te overnachten bij Akoesticum, en u een heel weekend onder te dompelen in de wereld van Gospel. Dit mag u als ware zang liefhebber absoluut niet missen.

Koop tickets & boek een overnachting

Workshopleiders

Mark De Lisser-UK

Mark's passie voor muziek begon op jonge leeftijd toen hij zelf piano leerde spelen en op 15-jarige leeftijd het jeugdkoor van zijn lokale kerk leidde. Hij studeerde aan het Colchester Institute of Music en behaalde later een MA in Voice Studies en een PGCE in Music Education. In 2006 richtte hij het ACM Gospel Choir op, dat later bekend werd als MDL Singers, met succes in programma's als Last Choir Standing en winnaar van de Urban Music Award. Sinds 2008 is Mark ook actief in de televisiewereld, waar hij heeft gewerkt als vocal coach, muzikaal directeur en presentator voor diverse programma's als The Voice Uk het platina jubileum van Queen Elisabeth . Naast zijn werk in de muziek is Mark ook een gerespecteerde auteur van boeken die gebruikt worden door koordirigenten over de hele wereld.

Berget Lewis-NL

Berget Lewis, een internationaal gewaardeerde artiest, boeit haar publiek op grote podia wereldwijd. Met haar krachtige stem veroverde ze herhaaldelijk de Ziggo Dome als onderdeel van 'Ladies of Soul' en schitterde ze in prominente rollen zoals Maria in 'The Passion' en Effie White in 'Dreamgirls'. Haar muzikale roots liggen in de gospel.

Eric Scott Reed-USA

Eric Reed is een invloedrijke figuur in de (gospelmuziek als pianist, componist, arrangeur en bandleider. Vanuit zijn culturele wortels in de Baptistenkerk van zijn vader in Philadelphia, tot zijn opleiding aan de Westkust onder leiding van onder andere Teddy Edwards, Gerald Wilson en Buddy Collette, via de bands van Freddie Hubbard, Joe Henderson, Buster Williams en Wynton Marsalis, heeft Eric een bewonderenswaardige discografie van iconische opnames opgebouwd, een uitgebreid repertoire aan composities en arrangementen, en een indrukwekkende lijst van credits in film- en televisie scores, musical theater, en in prestigieuze locaties over de hele wereld.

Shirma Rouse-NL

Shirma Rouse, een prominente Nederlandse zangeres en mediapersoonlijkheid met een indrukwekkende stem, brak door na haar deelname aan The Voice of Holland. Haar derde album "Shout It Out Loud" werd in 2015 beloond met de Edison Jazzism Audience Award. Shirma groeide op in de kerk en heeft gospel met de paplepel ingegoten gekregen. 

Dwight Dissels-NL

Dwight Dissels is het meest bekend vanwege zijn optredens bij The Voice of Holland en The Passion in 2017. Geworteld in de gospelmuziek brengt hij een duidelijke boodschap van geloof, hoop en liefde over door middel van zijn nummers. Hoewel hij regelmatig te zien is op de Nederlandse televisie heeft de gospelmuziek de weg voor hem geëffend om de vocalist te worden die hij tegenwoordig is.

Quincy Adolphin-NL

Quincy Adolphin is producer, bandleider van de formatie Broederliefde, repetitor van ZO! Gospel Choir en pianist. Hij heeft onder andere Shirma Rouse, Edsilia Rombley en Jennie Lena begeleid. Daarnaast is hij een veel gevraagd sessiemuzikant en musical director. Als kind van een voorganger kent hij gospelmuziek al vanaf zijn vroege jeugd op het prachtige eiland Sint-Maarten. Veelzijdigheid kenmerkt Quincy Adolphin. Of het nu gaat om zijn pianospel, dat sterk is geïnspireerd door gospel invloeden, het maken van (koor)arrangementen of zang, alles behoort tot het uitgebreide repertoire van deze muzikale duizendpoot.

Koop tickets & boek een overnachting Informatie over het korenprogramma Zingen met ZO!

De Gospel Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Gemeente Ede, VSBfonds en Stichting Zabawas.