Halve finale Kamermuziek Concours Gelre

Aanstaande zondag vindt de halve finale van het Kamer Muziek Concours Gelre plaats bij Akoesticum. Kamermuziek Concours Gelre is nog jong, dit is de tweede editie. En toch heeft het concours al zijn plek in het culturele muziekleven veroverd. 

Wat kun je als bezoeker van de halve finale verwachten?

Kamermuziek Concours Gelre is het concours van de toptalenten van de toekomst, als duo, trio of ander ensemble. Ze spelen klassieke muziek, van oud tot modern, zeg maar nog nat van de inkt. En de bezetting is heel verschillend: een strijkkwartet, piano trio of trombone ensemble met 9 trombonisten. Een jury uit de internationale kamermuziekwereld beoordeelt, en bepaalt welke ensembles doorgaan naar de finale op zondag 25 september in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. 

Maar nu eerst, wie gaat er naar de finale. Dat wordt bepaald in de halve finale in Akoesticum.

Waarom heeft de organisatie ervoor gekozen om de halve finale bij Akoesticum plaats te laten vinden?

Vanwege de mogelijkheid om publiek aanwezig te laten zijn, en de locatie. Jonge musici spelen een uitlopend repertoire, en na afloop kan het publiek zien of de jury dezelfde favorieten had. Voor een landelijk concours is Akoesticum heerlijk centraal gelegen en zo makkelijk te bereiken. Plus, een prachtige locatie!

Koop tickets