Open call for proposals Windows of Opportunity

Muziekwerkplaats Windows of Opportunity biedt jonge, professionele musici tot 30 jaar de mogelijkheid om een eigen, theatrale voorstelling te maken. Deelnemende musici ontvangen een coachingstraject van enkele maanden, waarin de residentieweek in trainingscentrum Akoesticum centraal staat. Coaching wordt gegeven door verschillende professionals.

Open call for proposals

Windows of Opportunity is bedoeld voor afgestudeerde, professionele musici (solisten) of ensembles tot 30 jaar (bij ensembles de gemiddelde leeftijd). Zowel musici uit de klassieke muziek, jazz muziek, oude muziek en wereldmuziek komen in aanmerking voor deelname.

Heb je een goed idee voor een voorstelling? Dan kan je een projectvoorstel indienen. Er zijn geen restricties met betrekking tot inhoud van de voorstelling en doelgroep, waarbij je er rekening mee moet houden dat de voorstellingen aan het einde van de residentieweek aan een volwassen publiek worden gepresenteerd.

Wel zijn er de volgende voorwaarden:

 • de voorstelling die gecreëerd wordt, moet tussen de 25 en 40 minuten lang zijn en op verschillende soorten speelplekken uitgevoerd kunnen worden.

 • gebruik van (live) elektronica en beeldmateriaal is mogelijk. Je dient de apparatuur daarvoor zelf mee te nemen tijdens de residentie. Een eenvoudige PA en een beamer zijn aanwezig in Akoesticum.

 • je bent volledig beschikbaar voor de residentieweek van 10-16 oktober in Akoesticum en voor de eindpresentatie op 21 november.

Aanbod

Deelname aan Windows of Opportunity bestaat uit:

 • coaching bij conceptontwikkeling tussen 4 september – 10 oktober;

 • residentieweek van 10-16 oktober met coaching door verschillende professionals;

 • try-outs met publiek in Utrecht en Ede, op 15 en 16 oktober;

 • coaching op gebied van ondernemerschap in groepsverband tussen 4 september en 1 december 2022, met 1 individueel coachingsgesprek;

 • eindpresentatie van de voorstelling op maandag 21 november;

 • beeld- en videomateriaal ter ondersteuning bij de verdere verkoop van de voorstelling.

De residentieweek bestaat uit:

 • logies en verblijf (3 maaltijden) in het Akoesticum, in éénpersoonskamers, van maandagochtend tot en met zondagochtend;

 • repetitieruimte van maandag t/m vrijdag, gebruik van aanwezige licht- en geluidstechniek en eventueel vleugel;

 • artistieke coaching gedurende de residentie door verschillende coaches;

 • twee openbare try-outs, op zaterdag en zondag in Cultura Ede en in Theater De Berenkuil in Utrecht.

Kosten en honoraria

Wij vragen voor deelname aan Windows of Opportunity een eigen bijdrage van € 450,- per persoon voor de residentieweek en de artistieke en zakelijke coaching. Via https://werktuigppo.nl/ kan je subsidie aanvragen voor een derde deel van dit bedrag. Deze subsidie moet je zelf aanvragen, nadat je geselecteerd bent en voordat de coaching begint. Mocht de bijdrage een belemmering voor deelname vormen, neem dan contact met ons op.

Voor de uitvoeringen ontvang je een honorarium van € 250,- ex btw per voorstellingsdag, € 750,- ex btw per persoon in totaal voor 2 try-outs en de eindpresentatie.

Pitch

Ben je niet ouder dan 30 jaar, ben je afgestudeerd en heb je een goed plan voor een voorstelling die je zou willen maken tijdens een residentie? Stuur ons dan uiterlijk 31 augustus een voorstel. Dit doe je in de vorm van een video pitch van maximaal 4 minuten.

In het voorstel geef je aan:

 • wie je bent (of wie jullie zijn)

 • wat de kern is van de voorstelling die je zou willen maken

 • waarom het maken van de voorstelling voor jouw/ jullie ontwikkeling van belang is

 • op welke terreinen je graag gecoacht zou willen worden.

Wil je werken met een regisseur, een beweging- of stemcoach, of wil je inhoudelijk sparren met een microbioloog, politiek verslaggever of radiomaker of museumcurator? Het kan allemaal.

Voor ons is het belangrijk om in het voorstel te horen wat jouw inspiratie en motivatie is. Er wordt niet gekeken naar de vormgeving van de video. Een duidelijke opname met een telefoon is voldoende. Stuur de videoboodschap uiterlijk 31 augustus 2022 via WeTransfer naar info@windowsofopportunity.nl. Vrijdag 2 september wordt bekend gemaakt welke solisten en ensembles een plek krijgen. De eerste coachingsgesprekken vinden vanaf 4 september plaats.

Heb je nog vragen? Je kunt ons bereiken via info@windowsofopportunity.nl.

Windows of Opportunity wordt ondersteund door o.a.: het Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, het K.F.Hein Fonds en Gemeente Utrecht. Dankzij hun bijdragen kunnen wij in 2022 maximaal 25 musici (als solist en in ensembles) uitnodigen voor het traject, zodat 10 voorstellingen kunnen worden gecreëerd. Windows of Opportunity is een samenwerking tussen Akoesticum en Stichting Windows of Opportunity. De artistieke en projectleiding is in handen van Idske Bakker.