ZO! Gospel Choir en Akoesticum presenteren de eerste Gospel Biënnale

ZO! Gospel Choir en Akoesticum kondigen met trots de allereerste editie van de Gospel Biënnale aan, een weekend vol meeslepende masterclasses, boeiende workshops en inspirerende optredens. Het evenement vindt plaats op 8 en 9 juni 2024 in Akoesticum, Ede.

Over de Gospel Biënnale

De Gospel Biënnale is een uniek en grensverleggend festival dat het beste van gospel samenbrengt in een onvergetelijk weekend. Onder de deskundige leiding van nationale en internationale topartiesten biedt het evenement een unieke kans om de kracht van gospel te ontdekken en te beleven. De Gospel Biënnale biedt een gevarieerd programma dat de ontwikkeling van Gospel in Nederland ten goede komt. De organisatoren van ZO! Gospel Choir en Akoesticum zeggen hierover: “Onze missie is om in Nederland gospel als cultuurhistorisch fenomeen verder te ontwikkelen en te professionaliseren door middel van de Gospel Biënnale. Wij willen een (inter)nationaal referentiepunt zijn voor amateur- en professionele gospelzangers, artiesten en instrumentalisten door hen elkaar te laten inspireren en in gezamenlijkheid te groeien.” Oftewel: een festival met grote (internationale) ambities dat plaatsvindt in het centrum van Nederland. Akoesticum, nationaal trainingscentrum voor de muziek, dans en theater, zet haar deuren dit weekend dan ook open voor internationale, nationale én regionale bezoekers. Anne ten Barge, directeur van Akoesticum: “We verwachten uit de regio veel belangstelling. Gospel, en vooral de spirituele gospel, wordt veel gezongen in de regio.”

Programma Highlights:

  • Masterclasses: Ervaar boeiende en interactieve masterclasses door topspecialisten, waaronder Mark De Lisser (UK), Berget Lewis (NL), Eric Scott Reed (USA), Shirma Rouse (NL), Dwight Dissels (NL), en Quincy Adolphin (NL).

  • Workshops: Duik dieper in onderwerpen zoals harmonie, samenzang, blending, tekstbeleving, presentatie en zingen met intentie en motief tijdens de workshops onder leiding van professionele docenten.

  • Optredens: Geniet van optredens van ZO! Gospel Choir en andere vooraanstaande ensembles, en laat je inspireren door de krachtige stemmen en muzikaliteit van de artiesten.

  • Korenprogramma 'Zingen met ZO!' Speciaal voor koren biedt de Gospel Biënnale het exclusieve programma 'Zingen met ZO!'.

Datum en Locatie Gospel Biënnale:

Datum: 8 & 9 juni 2024

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2–D42, 6711 JC Ede

De Gospel Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Gemeente Ede, VSBfonds en Stichting Zabawas.