Ambassadeurs

Meebouwen aan een unieke cultuurplek. Vertellen, contacten leggen, spelen, zingen, vertegenwoordigen, uitdragen. Met hun bekendheid zetten onze ambassadeurs zich op allerlei manieren in om Akoesticum onder de aandacht te brengen in Nederland en ver daarbuiten.

Gijs Scholten van Aschat

“Workshops, bijscholing, repetitie en experiment, Papendal voor de kunst. Het feit dat het tevens een hotel is, heeft veel voordelen. Zo kun je in een korte tijd relatief veel doen omdat je niet steeds terug naar huis hoeft. Ook vergroot dit de focus op waar je mee bezig bent. Tegelijkertijd kan de plek een ontmoetingsplaats zijn voor kunstenaars en artiesten uit verschillende disciplines. En er kan van klein tot groot gewerkt worden. Twee acteurs en een regisseur in een ruimte en daarnaast een groot orkest met koor.

Try again. Fail again. Fail better. Ik weet niet meer wie dit ooit zei. Beckett misschien? Als je denkt dat je iets kunt, dat je het helemaal beheerst, dat je uitgeleerd bent dan is de kans groot dat je op een dood punt in je carrière bent beland. Je bent nooit uitgeleerd. Het ‘zoeken naar’ is de weg. Het resultaat uiteindelijk het minst interessant.

Ik hoop dat Akoesticum zo’n plek wordt waar musici, dansers en acteurs kunnen werken aan hun vak, in een beschermde omgeving naar binnen gericht met als doel om zich te verdiepen. Daarom steun ik Akoesticum van harte.”

Bastiaan Everink

“Het simpele proces van oefenen en herhalen is een belangrijke bron om succesvol en creatief te zijn. Dat is een les die ik in mijn loopbaan als operazanger heb geleerd en elke dag opnieuw ervaar. Met alleen talent word je niet vanzelfsprekend een goede kunstenaar. Als marinier heb ik veel moeten trainen om mijn werk goed te kunnen doen, als operazanger is dat nog steeds zo.

Daarbij heeft de natuur mij altijd de ruimte geboden om bij mezelf te komen en te blijven, zeker voor een kunstenaar van wezenlijk belang. Het zet mij aan tot nieuwsgierigheid en stimuleert me om het beste uit mezelf te halen.

Daarom ben ik graag ambassadeur van Akoesticum. Het is een katalysator voor creativiteit, een inspirerende omgeving om je talent te ontwikkelen. Akoesticum ligt middenin de natuur en biedt daarmee alles wat je nodig hebt om jezelf te ontplooien.”

Rob van de Laar

”Akoesticum heeft naast een perfecte bereikbaarheid de faciliteiten om een breed scala aan muzikale activiteiten te kunnen ontplooien. Er heerst rust en er is een prettige ambiance waarin je je optimaal kunt voorbereiden op concerten en optredens. Daarom ben ik een echte fan van Akoesticum.”

Pia Douwes

“Muziek heeft een centrale plek in mijn leven gekregen. Dat begon 30 jaar geleden als hobby, voor mijn plezier en als uitlaatklep. Dat is het ook voor de meeste actieve muziekliefhebbers. Het liefst doe je dat samen in een groep en op een aansprekende plek.

Ik juich de komst van Akoesticum toe, omdat het een uniek platform biedt, zodat juist grotere groepen actieve muziek-, dans- en theaterliefhebbers elkaar kunnen treffen.

Om te leren, te oefenen en elkaar te inspireren. In geschikte ruimtes die betaalbaar zijn, met goede middelen en in een natuurlijke omgeving die mensen verbindt. Een plek die motiveert en waardoor ook weer nieuwe creatieve ideeën tot stand komen. Bovendien mogen we verwachten dat deze kweekvijver een springplank zal zijn voor toekomstig professioneel talent.”