Concert ter ere van het 150-jarig jubileum van het Regiment Verbindingstroepen

georganiseerd door

het Vrijwillig Muziek- en Tamboerkorps Verbindingsdienst

Op 16 en 17 februari geeft het Vrijwillig Muziek- en Tamboerkorps Verbindingsdienst (VMTKV) een tweetal concerten ter ere van het 150-jarig jubileum van het Regiment Verbindingstroepen.

Het concert op 16 februari a.s. is voor familie en vrienden van het VMTKV en voor andere belangstellenden. Hiervoor kan men kaarten aanschaffen via jubileumconcert@vmtkv.nl.
Het concert op 17 februari is voor genodigden van het Regiment en dus niet vrij toegankelijk.

Koop tickets

Het Regiment Verbindingstroepen heeft warme banden met de gemeente Ede. Zij zijn lang gelegerd geweest in Ede op de kazernes. Een reminder is nog steeds het beeld van de Leeuw op de voormalige Elias Beeckmankazerne. Dit beeld is een replica van de Leeuw die het middelpunt vormt van het monument van het Regiment in Stroe op de kazerne.
De militairen van de Verbindingsdienst (“verbindelaren”) zorgen ervoor dat men binnen de Koninklijke Landmacht op een veilige manier met elkaar kan communiceren. Zij leggen computernetwerken aan en zorgen ervoor dat er communicatie mogelijk is via bijvoorbeeld radio’s, telefoon en satelliet. Ook zijn zij actief op het gebied van cyber en elektronische oorlogsvoering.

Het Regiment is de thuisbasis voor elke verbindelaar. Voor degenen die nu actief dienend zijn, maar ook voor degenen die dat niet meer zijn. Binnen het Regiment worden bepaalde normen, waarden en tradities gewaarborgd, waardoor er een groepsgevoel ontstaat, een ‘esprit-de-corps’. Een van de tradities is het vieren van de verjaardag van het Regiment. In 2024 is dat de 150e verjaardag; dit wordt o.a. gevierd met de twee concerten van het eigen orkest (bestaande uit louter vrijwilligers) van het Regiment: het VMTKV.

event vr 16 februari 24
schedule 20 : 00
more_vert tot
event vr 16 februari 24
schedule 22 : 00
euro 7,50

Ticketprijs aan de deur: 10 euro