Kweekgrond

Voor creatieve makers

Ruimte om te creeëren.
Voor een bodemprijs

Ben je een beginnende maker of professional in de podiumkunsten, maar je zit zonder een ruimte om je talenten te beoefenen? Dan is Kweekgrond de plek voor jou!

Wij bieden jou tegen een bodemprijs één van onze prachtige studio's of een theaterzaal. Zo heb jij de ruimte om te groeien, te experimenteren en te creëren. Daarnaast is er een kans om je proces en jezelf te presenteren aan een afwisselend publiek.

Kweekgrond is een initiatief van Akoesticum om creatieve makers een ruimte aan te bieden, zodat ze van de grond kunnen komen. Wij geloven in de kracht van de podiumkunsten en dat het ruimte moet krijgen om te blijven groeien. Dus verlaat je krappe woonkamer, koude schuur en inspiratieloze kantoor. En laat je creativiteit los op wat Kweekgrond.

Lees de Kweekgrond Voorwaarden

Ben je benieuwd naar de prijs voor een studio en/of de overnachtingen? Scroll naar onderaan de pagina voor de info.

Heb je instrumenten nodig? Kijk hier welke wij in huis hebben.

Download het Instrumentarium

Het voelt een beetje alsof je op vakantie bent. Terwijl ik ook gewoon aan het werk ben. En dat is voor een creatief proces wel heel erg fijn!

Lees hier over de ervaring van Tim Schouten

Hoe doe ik mee aan Kweekgrond?

Kweekgrond is een pilotproject om de podiumkunsten te laten floreren.

Mis niets en schrijf je in voor Kweekgrond.

  1. Meld je aan via het formulier op deze pagina. 

  2. Laat ons weten wanneer en voor hoelang je wat Kweekgrond nodig hebt.

  3. We laten je weten of het een match is en je betaald vooraf.

  4. Kweekgrond is yours. Let's Grow!

Heb je nog vragen? Of werkt het inschrijfformulier niet? Mail dan naar info@akoesticum.org of bel naar +31- (0)318 304 349

Lees de Kweekgrond Voorwaarden

Een Bodemprijs? Hoe kan dat? 

Onze ruimtes zijn nooit helemaal volgeboekt; er vallen soms gaten in de agenda. En het is natuurlijk zonde als er ruimtes leeg blijven staan. Zeker omdat we weten dat er podiumkunstenaars zijn met een relatief klein portemonnee die heel goed gebruik kunnen maken van de ruimtes.

Wij zien hier de kans om twee vliegen in één klap te slaan. We bieden deze ruimtes last-minute aan tegen een gereduceerd tarief.

Alleen voor creatieve makers, maximaal 6 personen per ruimte. Zo helpen we elkaar met de ruimtes die voor de podiumkunsten gemaakt zijn. Je bent welkom, zzp-ers tot kleine groepen, amateurs tot de professionals, benut de volledige capaciteit van ons prachtige gebouw! De belangrijkste voorwaarde van Kweekgrond is dat je project nog niet af is!

Is je project wel af en zoek je bijvoorbeeld een plek om (betaald) publiek te ontvangen, je trainingen/workshops te geven of om concerten te geven? Mail dan naar boekingen@akoesticum.org of bel naar +31- (0)318 304 349 en vraag naar de mogelijkheden.