De Cortona Sessions komen deze zomer naar Akoesticum

De Cortona Sessions is één van 's werelds meest vooraanstaande educatieve programma's gewijd aan de creatie en uitvoering van hedendaagse muziek. Het is een ontmoetingsplek voor opkomende componisten en uitvoerenden die willen samenwerken, leren, groeien en creëren. De sessies bieden deelnemers een inspirerende en ondersteunende omgeving waarin nieuwe muziek in al zijn mogelijke vormen wordt verkend. We zijn dan ook erg blij dat ze voor Akoesticum als locatie hebben gekozen.

In de loop van tien dagen komen ze als groep bij elkaar om te genieten van tientallen inspirerende muzikale optredens, deel te nemen aan tot nadenken stemmende discussies over muzikale creativiteit en carrières in de kunst, en waardevolle relaties op te bouwen. Tijdens de Cortona Sessions wordt muziek ingezet om het delen van vriendschap, enthousiasme, kennis en liefde te bevorderen. Ze streven naar muzikale uitmuntendheid in een sfeer van gemeenschap en compassie.

Ook worden er programma's in compositie, uitvoering en dirigeren gegeven, en richten ze zich ook op voorgevormde ensembles door middel van een Hedendaagse Kamermuziek Initiatief.

Meer informatie: www.cortonasessions.org