Tussenstation

@Kazerneterrein

Een serie locatietheater en akoestische muziek

Deze zomer bieden we een zonnig Tussenstation naast station Ede-Wageningen. Tijdens vier vrijdagavonden in juli vindt een afwisselende serie optredens plaats. Van bijzonder theater tot elektrische popmuziek: elke avond is uniek.

Nodig je familie, vrienden en collega’s uit, en neem plaats op het terras van de binnentuin van Akoesticum. Laat je verrassen door de unieke optredens, en het diner dat bestaat uit Veluwse delicatessen.

Elk optreden wordt gekenmerkt door een zekere vluchtigheid; het kenmerkende aspect op doorreis te zijn. Kort, vluchtig, maar met een moment van rust, inspiratie, oplading. Hierdoor biedt elke avond een bijzondere ervaring, en die neem je met je mee.

1 juli 2022 - Waar ik mijn hart aan ophang | Theater de Plaats | toneel/ theater

Vier acteurs en een koor pogen in het gedachtegoed van Helene Kröller-Müller een ode

te brengen aan de kunst. Een voorstelling over een bijzondere vrouw die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed. Over hoge verwachtingen en grote teleurstellingen. Over op zoek zijn naar houvast, om iets te hebben wat het waard is om voor te leven. Over alleen zijn. En alleen sterven.

Voor Akoesticum heeft dit stuk meerwaarde i.v.m de toekomstplannen naar de Helene Kröller-Müller experience.

Koop tickets (kaartverkoop gesloten)

8 juli 2022 - Maartje & Kine | concert in huiskamersetting | Muziektheater/concert

Maartje & Kine zijn een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo. Je kan ze kennen van hun dagelijkse odes bij Opium op Oerol of hun maandelijkse muzikale bijdrages over het nieuws bij Giel Beelen en bij Gijs 2.0 op Radio 2. Naar aanleiding van de corona periode ontwikkelden zij een speciaal intieme voorstelling in huiskamersetting.

Koop tickets

15 juli 2022 - Tineke Roseboom | Lokaal talent, multidisciplinair

De lange, lome zomeravond lonkt met prachtige relaxte muziek, van modern tot klassiek, warme woorden en de dans van de zon. In dit speciale programma, samengesteld door sopraan Tineke Roseboom, komen verschillende kunstvormen als muziek, dans en poëzie samen en gaan artiesten bijzondere samenwerkingen aan. Allemaal om de zomer te eren.

Larissa Verhoeff, poëzie
Kimberly Tummers, dans
Erik Onnink, piano
Tobermore, Ierse & Amerikaanse Folk
Tineke Roseboom, zang

Koop tickets

22 juli 2022 - MINKA | concert

MINKA maakt alternatieve electropop met een rock ’n roll randje. Ze schrijft Nederlandse teksten over het leven en geeft je beats om op te raven. Vergeet je werk, laat je meenemen. Al is het maar voor even. Met haar gitaar en een mix van electro en analoge muziek laat MINKA alle kanten van het leven zien: de vrolijkheid, de ondeugendheid en de eerlijke waarheid. MINKA speelt 2 sets.

Koop tickets

Food concept - Fingerfood PROEF DE VELUWE

Tijdens de voorstellingen worden er diverse gerechten aangeboden. De ingrediënten daarvan zullen voor een groot gedeelte gehaald worden bij lokale producenten.

Voorbeeldmenu:

  • Springroll met vulling van forel, mierikswortel en frisse rauwkost

  • Slider met beenham en honing-mosterdsaus

  • Gegrilde kipspies

  • Taco’s met gehakt, kaas en guacamole

  • Quiche met geitenkaas en zongedroogde tomaat

  • Wrap met humus en gegrilde groenten

De ticketprijs is inclusief diner. Met dieetwensen en allergieën wordt uiteraard rekening gehouden. Mail deze gerust naar info@akoesticum.org.

Locatie

Akoesticum is sinds 2014 gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne, een indrukwekkend gebouw in neorenaissance-stijl en sinds 2005 een rijksmonument. Het is een voormalige infanteriekazerne in Ede.

Platform Militaire Historie Ede

Op de kazerneterreinen staat een unieke verzameling van 32 monumentale gebouwen, die samen het militaire verhaal van Ede vertellen. Het Platform Militaire Historie Ede verzorgt voor elke editie van Tussenstation om 17:00 uur rondleidingen over deze voormalige terreinen van Defensie.

Tussenstation wordt mede mogelijk gemaakt door ITN Installatietechniek en Veluwe Op 1.