Windows of Opportunity

Muziekwerkplaats Windows of Opportunity

In 2020 ontwikkelden Akoesticum en Stichting Eigen Muziekinstrument de muziekwerkplaats-in-corona-tijd. Windows of Opportunity biedt jonge, professionele musici tot en met 30 jaar de mogelijk om een korte voorstelling te creëren. Geen ‘gewoon' concert, maar een voorstelling die flexibel aangepast kan worden aan veranderende omgevingen en situaties. De nieuwe voorstellingen worden tijdens het traject vier keer uitgevoerd voor publiek.

In september, oktober en november 2020 maakten 25 musici als solist of in ensembleverband tijdens een residentie in Akoesticum 10 nieuwe voorstellingen. Deze eerste editie van Windows of Opportunity was een groot succes. In het voorjaar van 2022 kwamen wij daarom met een vervolg. Opnieuw kregen maximaal 25 jonge musici de kans om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen en uit te voeren voor publiek. De kern van Windows blijft de residentieweek in Akoesticum, de begeleiding op artistiek en zakelijk vlak wordt uitgebreid tot een coachingstraject van meerdere maanden.


Windows of Opportunity wordt ondersteund door o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, het K.F.Heinfonds en Gemeente Utrecht. Dankzij hun bijdragen konden wij van mei tot en met oktober 2022 maximaal 25 musici (als solist en in ensembles) uitnodigen voor het traject, zodat 10 voorstellingen kunnen worden gecreëerd.

Windows of Opportunity is een samenwerking tussen Akoesticum en Stichting Windows of Opportunity. De artistieke en projectleiding is in handen van Idske Bakker.